Ha haza érve tetten érnél egy betörőt, mit tennél?
Tételezzük fel hogy mikor haza értsz tetten érsz egy betörőt ahogy éppen kutakodik a házadban. Mit tennél?
Szembe mernél vele szállni úgy hogy nem tudod lehet-e nála fegyver, megpróbálnád visszatartani vagy hagynád menekülni és hívnád a rendőröket?
"csak ugyanolyan módon vagy anélkül sehogyan sem lehet bántalmazni. Hiába van valaki a lakásomban, ha nem támad rám."
Magyarul nem a feleségét védte.
Mindig van nálam sokkoló és paprikaspray.
Valamelyiket előkapnám. Végül leütném. Nem tudom, hogy hívnék-e rendőrt. Inkább megölném, ha tehetem, mert nem akarok én büntetést kapni amiért bántottam..na meg a tesók is jönnének bosszút állni.
Ha úgy vélem hogy senki se hallotta/látta a dolgot akkor megölném gyorsan, betenném a fürdőkádba.
Utána megkeresném a macskáimat, remélném hogy nem mentek ki.
Ha megvannak, akkor megnyugtatnám őket, majd eltűntetném a testet Dahmer stílusban.
Jó kis cigánypecsenye lenne a menü.
" tetten érsz egy betörőt ahogy éppen kutakodik a házadban"
Először is kikapcsolnám az üvöltő riasztót, hogy hallhassa amint megkérdezem tőle, hogy kit vagy mit keres. Aztán mutatnám a kamerákat, hogy melyikbe mosolyogjon. Végül leültetném, és megkínálnám egy pohár vízzel, hogy lenne szíves megvárni míg érte jönnek a zsaruk, mert én most telefonálok nekik. Felesleges szaladnia, minden mozdulatáról fullHD felvétel van, ne strapálja magát a meneküléssel. Úgyis rövid úton elkapják.
17-es!
Csak azért, mert felfüggesztett ítélete volt a baromnak.
18.: Nos, ez megdöbbentő. Hiszen ha valaki hazaér és egy betörőt talál otthon, még életveszélybe is kerülhet, mert sok betörő képes megölni a tulajdonost, vagy bárkit, aki bent van. Ilyenkor az ember attól való félelmében, hogy a betörő bánthatja, inkább megüti, fizikailag kidobja, kirúgja a lakásból, néhány pofont ad neki. Szomorú, hogy a magyar jogrendszer ezt nem veszi figyelembe, mert aki jogtalanul bemegy más magánterületére és még el is akar vinni dolgokat, ne csodálkozzon, ha kap egy-kettőt.
Amerikában vannak olyan államok, ahol jogszerűen lelőheted azt, aki belép a magánterületedre. Igen, még lopnia se kell hozzá. Ez nyilván a másik véglet, de a magyar jogrend is túlzásba esik.
Egyébként hogy derült ki ez az eset? A betörő tett feljelentést? Vagy te hívtad ki a rendőröket, aztán azok elfogták a jómadarat és elkezdett nekik rád panaszkodni? Lett hátrányod pl. a munkaerőpiacon abból, hogy börtönben voltál a betörő eltángálása miatt?
Tanulság: ha ez velem történt volna és sikerrel kidobom a betörőt a lakásból, jobb, ha nem teszek feljelentést, mert a betörő ezek után nem valószínű, hogy visszajön, az egész banda kerülni fogja az ingatlanomat, de így feljelentést se fog tenni a betörő, mert akkor kiderülne, mit tett. Majd beadja a sürgősségin, hogy leesett a lépcsőn. De jobb, ha az ember kimenekül a lakásból és hívja rögtön a rendőröket, fellármázza a szomszédokat.
Természetesen nem buzdítok senkit illegális megoldásra, ezért fogalmaztam feltételes módban.
De a törvények felülvizsgálatára is szükség lenne, ne azt hurcolják meg, aki a betörés szenvedő alanya.
Amikor ott állt velem szemben, nem tudtam azon gondolkozni, hogy mi legyen, meg is ijedtem, azt sem tudhattam mire képes. Ösztönösen ütöttem. Amikor nem mozdult, hívtam a rendőrséget. Utólag kiderült, hogy nem volt nála semmi fegyver, kés, stb. "Túlzó volt a védekezésem" Feljelentett amikor kihallgatták. Sajnos itt ilyen a törvény. Ha tudtam volna, most a kerti kisház alapjában lenne.
Vállalkozó vagyok, a kiesett idő volt a hátrányom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!