Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha haza érve tetten érnél egy...

Ha haza érve tetten érnél egy betörőt, mit tennél?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel hogy mikor haza értsz tetten érsz egy betörőt ahogy éppen kutakodik a házadban. Mit tennél?

Szembe mernél vele szállni úgy hogy nem tudod lehet-e nála fegyver, megpróbálnád visszatartani vagy hagynád menekülni és hívnád a rendőröket?

nov. 4. 22:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
80%
10~ Van egy olyan törvény, hogy csak ugyanolyan módon vagy anélkül sehogyan sem lehet bántalmazni. Hiába van valaki a lakásomban, ha nem támad rám. A törvény szerint semmit sem tehetek vele. Talán utána kéne nézni a másik ostoba leszidása helyett.
nov. 5. 10:57
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Volt már ilyen, mivel földszinti lakás volt, azonnal kimenekült az ablakon, csak azt láttam hogy ugrik kifele, lehet hogy felkiáltottam, nem emlékszem. Amúgy nem szálltam és most sem szállnék szembe egy betörővel, inkább kirohannék az ajtón.
nov. 5. 13:32
 13/27 anonim ***** válasza:
47%
Nincs az a szir-szar, ami erne annyit, hogy megolessem magam.
nov. 5. 14:11
 14/27 anonim ***** válasza:
52%

"csak ugyanolyan módon vagy anélkül sehogyan sem lehet bántalmazni. Hiába van valaki a lakásomban, ha nem támad rám."

Magyarul nem a feleségét védte.

nov. 5. 16:23
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

Mindig van nálam sokkoló és paprikaspray.

Valamelyiket előkapnám. Végül leütném. Nem tudom, hogy hívnék-e rendőrt. Inkább megölném, ha tehetem, mert nem akarok én büntetést kapni amiért bántottam..na meg a tesók is jönnének bosszút állni.

Ha úgy vélem hogy senki se hallotta/látta a dolgot akkor megölném gyorsan, betenném a fürdőkádba.

Utána megkeresném a macskáimat, remélném hogy nem mentek ki.

Ha megvannak, akkor megnyugtatnám őket, majd eltűntetném a testet Dahmer stílusban.

Jó kis cigánypecsenye lenne a menü.

nov. 6. 07:33
 16/27 anonim ***** válasza:
27%

" tetten érsz egy betörőt ahogy éppen kutakodik a házadban"

Először is kikapcsolnám az üvöltő riasztót, hogy hallhassa amint megkérdezem tőle, hogy kit vagy mit keres. Aztán mutatnám a kamerákat, hogy melyikbe mosolyogjon. Végül leültetném, és megkínálnám egy pohár vízzel, hogy lenne szíves megvárni míg érte jönnek a zsaruk, mert én most telefonálok nekik. Felesleges szaladnia, minden mozdulatáról fullHD felvétel van, ne strapálja magát a meneküléssel. Úgyis rövid úton elkapják.

nov. 6. 10:50
 17/27 anonim ***** válasza:
8-as, a betörőt is lesittelték legalább?
nov. 7. 10:49
 18/27 anonim ***** válasza:

17-es!

Csak azért, mert felfüggesztett ítélete volt a baromnak.

nov. 7. 11:04
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

18.: Nos, ez megdöbbentő. Hiszen ha valaki hazaér és egy betörőt talál otthon, még életveszélybe is kerülhet, mert sok betörő képes megölni a tulajdonost, vagy bárkit, aki bent van. Ilyenkor az ember attól való félelmében, hogy a betörő bánthatja, inkább megüti, fizikailag kidobja, kirúgja a lakásból, néhány pofont ad neki. Szomorú, hogy a magyar jogrendszer ezt nem veszi figyelembe, mert aki jogtalanul bemegy más magánterületére és még el is akar vinni dolgokat, ne csodálkozzon, ha kap egy-kettőt.

Amerikában vannak olyan államok, ahol jogszerűen lelőheted azt, aki belép a magánterületedre. Igen, még lopnia se kell hozzá. Ez nyilván a másik véglet, de a magyar jogrend is túlzásba esik.

Egyébként hogy derült ki ez az eset? A betörő tett feljelentést? Vagy te hívtad ki a rendőröket, aztán azok elfogták a jómadarat és elkezdett nekik rád panaszkodni? Lett hátrányod pl. a munkaerőpiacon abból, hogy börtönben voltál a betörő eltángálása miatt?

Tanulság: ha ez velem történt volna és sikerrel kidobom a betörőt a lakásból, jobb, ha nem teszek feljelentést, mert a betörő ezek után nem valószínű, hogy visszajön, az egész banda kerülni fogja az ingatlanomat, de így feljelentést se fog tenni a betörő, mert akkor kiderülne, mit tett. Majd beadja a sürgősségin, hogy leesett a lépcsőn. De jobb, ha az ember kimenekül a lakásból és hívja rögtön a rendőröket, fellármázza a szomszédokat.

Természetesen nem buzdítok senkit illegális megoldásra, ezért fogalmaztam feltételes módban.

De a törvények felülvizsgálatára is szükség lenne, ne azt hurcolják meg, aki a betörés szenvedő alanya.

nov. 7. 11:22
 20/27 anonim ***** válasza:
84%

Amikor ott állt velem szemben, nem tudtam azon gondolkozni, hogy mi legyen, meg is ijedtem, azt sem tudhattam mire képes. Ösztönösen ütöttem. Amikor nem mozdult, hívtam a rendőrséget. Utólag kiderült, hogy nem volt nála semmi fegyver, kés, stb. "Túlzó volt a védekezésem" Feljelentett amikor kihallgatták. Sajnos itt ilyen a törvény. Ha tudtam volna, most a kerti kisház alapjában lenne.

Vállalkozó vagyok, a kiesett idő volt a hátrányom

nov. 7. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!