Érdekelne miért pontoztatok le. Kerdes: Hollandia milyen hely? Valasz; Jó.
Megis mit kellene írni, ha nincs konkrét kerdes? Szerintem jó hely, szeretek itt élni.
Erről nincs információ, mert eddig senki nem találta meg. Érted, hol landia. 😀
Bocsi, ezt muszáj volt elsütnöm.
Élhető, európai, szép és biztonságosabbnak is mondható.
Bár ott is ugye nagyváros vagy vidék, adott környék, stb..
Téglás. Minden téglából van. A ház, az út, a csatorna, a kerítés, az oszlop, a mindnfszom. Bennem ez szorongást kelt (ez persze lehet hülyeség)
Amúgy meg nagyon tetszik, hogy nincsenek függönyök, nagyok az ablakok, és nem az a bunkó, aki nem takargatja magát, hanem az, aki túl sokat bámul be más lakásába 😃 a jagyományos lakások vertikálisan terülnek szét, ami nagyon fura, és új lakások is gyakran épülnek így. Tehát lehet 3 szobás lakás, de az 3 emeleten, és ilyen nagyon keskeny nagyon meredek lépcső van bent. Én nem értem miért jó ez, mert ilyen belvárosi 100 éves házaknál nagyon hangulatos, de egy modernben már nem annyira.
Viszont betegesen rendezett a környezet. És ez tetszik. Abszolút, ez egy előny szintén. Hogy még a fák is a legtöbb helyen ültetettek, még a semmi közepén is, szép sorban van minden. Meg karban is van tartva.
Ami nagyon nem tetszett nekem az az étkezés... nem lehet rendesen bevásárolni. Ott az emberek általában ilyen félkész ételeket vesznek, amit max meg kell sütni, de mégjobb, ha csak mikrózni kell. Pl spar ugye holland központú cég, nálunk vagy 5x nagyobb egy spar kínálata (kivéve a hűtött félkész ételek)
A városok amúgy nagyon cukik. Ehek a csatornák zseniálisak, nagyon hangulatosak minden évszakban.
A tengerpart az elég unalmas amúgy, de legalább van. Hegy és igazi túralehetőség nincs, cserébe könnyű bicajozni, és amúgy jó is, én bírtam. Aki akar az tud autóval os élni amúgy, de eléggé be van korlátozva. Cserébe a városok is ennek megfelelően épültek ki: nem egy belvárosi központ van, ahol az összes munkahely/intézmény/szórakozás csoportosul, hanem szétszórva jönnek létre. Tehát a külvárosokban is ugyanúgy vannak irodák meg minden. Ez nagyon élhető, és a "15 perces város" koncepcióhoz abszolút ők vannak a legközelebb, kb minden város nagyon élhető, csendes, díszes.
A biztonsággal nekem nem volt bajom, bár nem jártam a migráncsnegyedekben éjszaka. De nappal okés volt az is, nem éreztem no-go zónának. Bár jobb se volt, mint egy népszi... csak rendezettebb még az is. Kevesebb a csöves is.
Egészségügy az van és jó is. Tömegközlekedés modern, gyakori járatok. Oktatásról nem tudok nyilatkozni.
Ja, és az emberek 😃 hát a legfontosabb.
Brutálmagas mindenki. Nagyon jól tudnak angolul. A holland nyelv maga meg szörnyű, hallgathatatlan.
Én eltűntem köztük. Kicsit tapintatlanok így az utcán, vagy én voltam rossz helyen. Nem vesznek észre. Nem mennek át rajtad, de így érzed, hogy nekik ott van egy rend, és normális holland nem a járdának azon a részén gyalogolna, ahoo te vagy, vagy nem tudom hogyan fogalmazzam meg 😃 szóval van egy ilyen rend a fejükben erről.
Kb ennyi, mert rohadtul nem beszélgettem velük 🤷♂️ bicikliútra meg véletlenül se lépj!! No.1 szabály. Ott átmennek rajtad, 100%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!