Nagyon beteg emberek járnak szabadon, mit lehet az ilyenekkel tenni? Van értelme például a rendőrségnek?
Lakik a házban az első emeleten egy beteg nő, valamilyen szellemi problémája van, ami miatt napközben teljes hangerőn hallgatja a zenét.
Illetve van egy már elköltözés alatt álló jó kiállású, ha a kocsijából indulok ki akkor egy jó pozícióban dolgozó fiatalember.
A kedves fiatal ember nem is zavartatta magát amikor mentem, kedvesen köszönt amikor meglátott és mosolygott is, majd kettő embertelenül nagyot -amitől azt hittem befog szakadni az ajtó hang alapján - belerúgott a beteg embernek az ajtójába.
Majd ment tovább mintha nem történt volna semmi.
Laktam olyan házban, ahol egy értelmi figyatékos miatt szívott a 3-7. emelet. Mondanám, hogy sajnálom, de mikor már második éve hallgattam az artikulálatlan üvöltést félóránként, addigra az összes empátia elhagyta a testemet.
Voltak nálunk is szomszédok, akiknek voltak rituáléi. A legenyhébb a lakás ajtaja előtt heves gesztusokkal bemutogatás volt, de olyan is volt, aki ököllel beleütött egyet az ajtóba, meg volt, aki notóriusan odafingott elé. És én mindet abszolút megértettem. Igen, beteg ember, nem tehet róla, stb., de basszus, mindenkit megilletne a nyugalom az otthonában, amiért általában nem kevés lakbért/törlesztőt/vételárat fizetsz, és egy még csak nem is olyan, hogy ja, valahol ordít egy kisbaba és majd pár hónap múlva nyugi lesz, vagy Tinácska (7) most kezdett hegedülni tanulni, hanem kondtans, folyamatos, és nem tehetsz ellene semmit, azon kívül, hogy elköltözöl. Addig jó, amíg ilyen hülyeségekkel vezetik le az emberek a jogosan érzett dühüket.
Szerinted amúgy nem be tudta volna lökni az ajtót, ha akarja? Ha csak nem valami hiperszuper biztonsági ajtó, akkor egyáltalán nem olyan nagy feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!