Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi értelme annak, hogy az...

Mi értelme annak, hogy az épületriasztók szirénáznak?

Figyelt kérdés

Néha tévesen beriasztanak vagy beáznak és olyan hangosan szirénáznak, hogy több száz méteres körzetben nem lehet tőlük meglenni.

De még ha indokoltan is riasztanak, mi értelme annak, hogy ezt hallgassa egy komplett lakótelep?

Nem lenne több értelme annak ha ezeket bekötnék a rendőrséghez, hogy náluk jelezzen? Az épület körül lakókat úgy sem érdekli, hogy mi van csak zavarja őket.

okt. 28. 14:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Valóban azok a riasztók a legjobbak amik be is vannak kötve valahová. A rendőrség ritkán vállal ilyet, erre vannak az őrző-védő szolgáltatások, nálunk is egy ilyen cég volt bekötve.

Ettől még a riasztó elsődleges feladata a riasztás - a hanghatással a szomszédok felé is jelzi, hogy valami gond van, sokszor ez is elegendő, hogy elriassza a betörőt, hiszen felfigyelnek arra hogy ott valami történik.

Nem lehet minden egyes riasztót bekötni valahová, nincs is mindig szükség rá.

Amikor rendszeresen megszólal egy riasztó ott beállítási problémák vannak. De ha egy alkalommal szólal meg újra meg újra - pl. ugyanazon éjjel megszólal sokszor, akkor valójában az 1 riasztás, csak nem szól egyfolytában a sziréna, van közben szünete. Addig ismétli amíg a tulaj haza nem ér és ki nem kapcsolja.

A szomszédfigyelő szolgálatot azért nem kell lebecsülni. Még én is kinéztem a múltkor amikor éjjel 2-kor megszólalt az utca végében a riasztó, mert ott nem szokott előfordulni és gyanús volt a helyzet. Mivel semmi mozgás nem volt a ház körül, az utcában, a riasztó is elhallgatott, így nem foglalkoztam vele tovább. Ugyanígy elég ha a másik oldalon is van 1 olyan lakó aki még ébren van és kinéz, hogy lát-e valami mozgást ami miatt rendőrt kellene hívni. És akkor itt még nincs is szó azokról az idős emberekről akik amúgy is szeretik figyelni a szomszédokat és amúgy se sokat alszanak.

De abban teljesen igazad van, hogy egy lakástulajdonos akkor teszi jól ha nem csak hangoskodik a riasztója, de be is van kötve valahová akik kijönnek és körbenéznek amikor jelez.

okt. 28. 14:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Én egyszer rendőrt hívtam, mert a környékemen épp mentem a buszmegálló felé és az egyik ház riasztója hangosan jelzett. Becsöngettem, de épp nem volt otthon senki. Rendőrt hívtam, nem vártam meg őket, de láttam, hogy kijöttek.

Erre való.

tegnapelőtt 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!