Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kiköltözzek Kolozsvárra?

Kiköltözzek Kolozsvárra?

Figyelt kérdés

okt. 19. 21:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
20%
Erdély mindig is külön akart lenni, ezért is volt Erdélyi fejedelemség, sosem tartozott igazán Magyarországhoz.
okt. 20. 11:56
 22/26 anonim ***** válasza:
57%

Egyetlen igazi érvet nem tudtál felhozni, hogy mért is költöznél?

Különben meg mindenki oda megy, ahova akar!

Neked pl. én leginkább Moszkvát ajánlanám...

okt. 20. 15:14
 23/26 A kérdező kommentje:
22. Moszkva egy jó hely, barátom. Annyira tudatlan vagy, hogy egy szibériai falut nem tudtál megnevezni…
okt. 20. 15:15
 24/26 anonim ***** válasza:
45%

Én vagyok tudatlan?

Egy olyan fütyi mondja ezt, aki azt sem tudja, hogy hova akar menni?

Azért mondtam Moszkvát, mert ott a te helyed, pláne ha olyan jó hely...

Mindegy hogy hova mész, csak itt ne rongáld a színvonalat!

okt. 20. 17:00
 25/26 anonim ***** válasza:
88%

24, De ez Kolozsvárról szól és nem Moszváról. Kolozsvár pedig Erdélyben van.

Ne oltogasd a többit. Figyelj ide, én egyszer bepisiltem 8 évesen mert nem tudtam kigombolni a nadrágomat és csúfoltak érte és ez fájt.

Tudod, fáj az ha bántják a másikat. Tnulj illemet kérlek! Ne bánts mást!

okt. 20. 18:50
 26/26 anonim ***** válasza:
57%

Kolozsvár jóval jelentősebb település romániai viszonylatban, mint Debrecen Magyarországon. Hiába mindkettő saját állama második legnépesebb települése, Debrecen csak nagyon halvány alternatívát nyújt Budapesttel szemben, Kolozsvár ellenben Erdély pezsgő központja minden értelemben. Ez ugyanakkor azzal is jár, hogy elképesztően drága (ugyanez vonatkozik az agglomerációjára is).

Az angol nyelv a mindennapi életben nem feltétlenül elegendő. Nyilván értelmiségi körben mozogva ez nem akkora probléma, de a Kaufland ötvenéves pénztárosa vagy a hozzád kilátogató gázszerelő aligha fogja érteni az angolt.

Nagy hátrány a közlekedés, elsősorban közúton. Hiába lett autópálya, elképesztőek a dugók, a magyar nagyvárosokkal ez alig összehasonlítható. Lakott területen kívüli kerékpáros infrastruktúra gyakorlatilag nincs. A tömegközlekedés azonban kifejezetten jó.

Szóval Debrecennél jobb alternatíva lehet, de nagy kérdés, mit csinálnál ott, hogyan oldanád meg a lakhatást stb. Ezekre neked kell tudni a választ.

okt. 21. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!