A közjegyzőt ki fizeti ki?
Figyelt kérdés
Most béreltünk lakást, azt mondta a tulaj, hogy csak időpontot kell foglalnom a közjegyzőhöz és aláírni a papírt. Foglaltam időpontot a telefonba azt mondták, hogy 55 ezer ft lesz. Ezt nekem kell megfizetnem? A bérleti szerződésbe nem volt erről szó, hogy nekem kellene megfizetnem, csak a 2 havi kaució ill. első havi bérleti díj.okt. 14. 10:03
1/5 Kései Sirató válasza:
Hívd fel a tulajt, hogy hajlandó-e kifizetni, mert az ő érdeke és az ő ötlete is volt a közjegyző. Én nem fizetném ki a helyedben.
Inkább másik albérletet keresnék.
2/5 anonim válasza:
Nálunk én izettem, hiszen én mentem aláírni, aztán levontuk az első havi díjból, tehát az ő költsége lett.
3/5 anonim válasza:
Megegyezés kérdése, de a bérbeadónak áll a zászló. Ha nem vagy hajlandó kifizetni és ő sem akarja, akkor keres másik bérlőt és nem ő marad szarban. Itt ezek szerint elmarad, de egy okos bérbeadó még a bérleti szerződésbe is belefoglalja, hogy amennyiben X (pl. 1 hónapon belül) dátumig nem kapja meg a záradékolt közjegyzői okiratot, akkor a szerződés automatikusan megszűnik.
4/5 anonim válasza:
A közjegyzői szerződés a tulaj érdeke. Ha ő nem fizeti meg, igy járt. Olvasd el a szerződést, mit ír erről, érvényes-e így is, vagy van-e valami kitétel.fizettél már neki bármit is?
5/5 anonim válasza:
Gyakran fele-fele arányban fizetik. Jobb esetben ez benne van a szerződésben, amúgy szóban kellett volna erről megállapodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!