Mi a véleményed arról, ha irgykedik a szomszéd?
Ebben az esetben.
Nagyjából ugyanannyi lehet a két család havi bevétele. Két hasonló ház, 1 gyerek itt is ott is.
Ők azok a fajta emberek akik a nagy márkákat viselik cipőben ruházatban. Akik megveszik a két új autót. Mindenből mindig a drágábbat kell venni. Aztán egyszer egy évben elmennek valahova nyaralni.
Nálunk is itt a két autó, de mindig 5-6 éves autót veszünk. Nekünk nem számít hogy ott a logó a ruhàn. Mi megnézzük az árakat a boltban. De mi utazunk egy évben elég sokszor. Van hogy csak hétvégén elrepülünk valahova várost nézni. Előre lefoglalt jeggyel, volt hogy a 3 jegy volt 28ezer.
Aztán mindig irigykedi a csávó, hogy na megint hol voltatok, már megint utaztatok? De jól megy!
Ésatöbbi. Aztàn én magyaràztam neki, hogy foglalok én neked, de hát biztos sokba kerül.
Az ilyennek aztán lehet mondani, hiába.
Azt nem mondtam, hogy nem kéne annyit költekezni (aztán lenne rá keret), mert az már nem az én dolgom.
"Nagyjából ugyanannyi lehet a két család havi bevétele."
Én már itt elakadtam.
Istenemre mondom, fogalmam sincs, hogy a szomszédaimnak, környékünkön lakóknak hozzánk képest mennyi lehet a jövedelme.
Egyszerűen nem is érdekel. Nekem a magam fizetését kell beosztanom, nem az övét.
Nekem is fura, hogy tisztában vagytok egymás fizetésével.
Amúgy meg marhára nem érdekel, mit gondol rólunk a szomszéd. Hozzáteszem, inkább irigyeljen mint sajnáljon.
Max annyit mondanék: van annak, aki el nem issza.
Semmi köze.
Fogalmam sincs mennyit keres a szomszédom, és meglepődnék ha ő tudná az én fizum, mi nem vagyunk ennyire összenőve egymás seggébe. Bizarr az egész szitu.
Ha a szomszédom megjegyzéseket tenne, akkor ignorálnám. Magyarázkodjon neki akinek hat anyja van.
Nekem kollégám ugyan ilyen, ráadásul a bértábla adott, szóval az ő fizetésével én valóban tisztában is lehetek :)
Kicsit engem is idegesítenek a hasonló fura megjegyzések (nála is az utazásaim szokták kiverni a biztosítékot), de én elengedem a fülem mellett, elég jóban is vagyunk.
Figyelemmel kiséred, hogy milyen autót vesznek, mennyit keresnek és miből milyen márkás cuccot viselnek.
A másik oldalról pedig ő figyeli, hogy ti mikor/merre utaztok.
Ő veled foglalkozik, te pedig vele. Keressetek fel együtt egy pszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!