Kertesháznál mindenkinek hangosak és irritálók a szomszédai?
Mikor a sorházi lakásomat eladtam és vettem egy kertest, azt hittem, végre nyugi lesz. Mikor eljárkáltam (nézegetni, a vásárlás után meg takarítani) akkor nagyon jónak tűnt a környék.
Most viszont egyszerűen nem bírok megmaradni a kertben, pedig egész végig ezt vártam. Az egyik oldali szomszéd mindig bömbölteti a zenét, pedig egy egyedülálló, idősebb nő lakik ott. A másik oldali mindig zúg valami kompresszorral. A hátsó szomszédba azóta kisebbségiek költöztek, de ráadásul nem is telekszomszédok, de olyan hangosak, hogy minden áthallatszik (üvöltözés, visítás, disznóvisítás, lónyerítés, stb...). A szembeszomszédék meg itt az utcán gurigáztatják kismotoron a hülyegyereküket, de minden nap órákon át, zeng tőle az utca, és hát mivel velünk szemben laknak persze ezen a 15 méteren csinálják, hogy telibe ezt hallgassam egész nap. Ez nem csak a kertben érint, becsukott vadiúj nyílászárókkal is hallom.
Már totál ki vagyok idegileg. A költözést fontolgatom, de az ötlött fel bennem, hogy mi van, ha mindenhol ez van? Itt sem tűnt rossznak a környék, csak egyszerűen nem okos, kultúrált emberek a szomszédaim, és totál senki más nem érdekli őket magukon kívül.
Akik kertesben laktok: nektek is ilyen minden szomszédotok?
(u.i.: na jó, van egy félig-szembe szomszéd néni, aki aranyos, rá nincs panaszom. Sajnos az összes többin ez nem változtat.)
Nem mindenhol, de gyakori. Én közös udvaros kertes házban lakom. A szomszédaim elég primitívek, sokszor hajnalig kint trécselnek és füstölnek, van, hogy buliznak és nem elég, hogy nem zavartatják magukat, hanem még engem is bele akarnak rángatni, pedig nem kedvelem őket. Azt hiszik, hogy a szomszéd köteles velük barátkozni. Eredmény: csak kertészkedni megyek ki, nem ülök ki, mert folyton kint van valaki, nem érdekel a gondjuk-bajuk, amit a fülem hallatára tárgyalnak meg, meg nem szeretem, hogy nincs privát szférám. Van az utcában olyan lakó, aki a vad kutyáját rendszeresen szájkosár nélkül kint futtatja az utcán, kész csoda, hogy nem harapott meg eddig valakit.
Amúgy nem rosszabb, mint a gangos bérházban, ott is nagyon áthallásos, hülyék ott is vannak, amerre régebben éltem, ott még airbnb-s turisták is zajongtak időnként a házban, de ott is van állandóan kint ülő és figyelő vén boszi, meg pletykafészek, stb. Sajnos ahol emberek vannak, az ilyen hülyék is megtalálhatóak. Ha szerencsénk van, kevés van belőlük, de bolondmentes környék sajnos nincs.
Én 1988-ban születtem, az utca ahol élek, akkor nyílott, két másik utca házainak kertjeiből lettek telkek kimérve.
Az utca 24 házából 22-ben az eredeti építők laknak, nagyrészt a ott faluban nevelkedtek, tősgyökeresek.
Szemben már kirepültek a gyerekek, 60 éves a házaspár, normálisak. A baloldali szomszédban 3 gyermekes fiatal házaspár él, jobbra 65 éves házaspár, a gyerekük már külön él. A kertszomszédban 55 évesek élnek. Mindegyik szomszéd felé van kiskapu, átjárunk egymáshoz. A jobboldali szomszéd szokott fúrni, faragni, de ez egy falu, csinálja, ha öröme telik benne.
Elég nyugodt, csendes környék, kutyaugatás nincs, mert a 24 házból 5 háznál van kutya.
Ha kell egy szerszám, bármelyik utcabeli ad. Térkövezés után maradt sóder, odaadtuk az 5. szomszédnak, másnap hozott 3l pálinkát.
Ha cigányok tévednek az utcába, rögtön riadó van.
Minden ház szintes ház, parkosított udvarral.
Fejér megye. :)
A szomszédomban nyaralók vannak. Egyik nyáron kiadja a házát külföldieknek, jönnek a németek, és kiteszik a hangszórót az erkélyre, bömböl a zene, közben berúgnak és üvöltöznek. A másik egy campingszerűséggé vált, azelőtt családi házhoz tartozott. A nyaraló gyerekek folyton átrúgják a labdát, holott nagyon nagy a terület, ez simán elkerülhető lenne. A harmadik, budapesti, azt hiszi, hogy a nyaralás sütögetésből áll (ezt a szót is utálom), és jön a füst és az égett hús szaga át hozzánk. Megkértem, hogy ne tegyék, erre elmondott mindenféle hülye p.....-nak, részeg volt a nő (gondolom, a családtagjai is). A negyedik rendszeresen átnyúl a kerítésen, és levágja a termő gyümölcsfámat, holott nála derékig ér a gaz, parlagfűvel együtt, amire allergiás vagyok. Egy nyáron kb. kétszer jön a nyaralójába, akkor levágja a gyümölcsömet és elmegy. Patkányok is vannak nála, mivel gyakorlatilag csak gyümölcságat vágni jön ide, tehát lakatlan, gazos, koszos a hely. Hogy mi baja van a gyümölcsömmel és velem, nem tudom, még soha nem beszéltünk, nem is mutatkozott be. Azt hiszem, erőfitogtatás. Megfélemlítés, hogy ne merjem bejelenteni a nála uralkodó szörnyű viszonyokat.
Az ötödik egy aranyos család, nekik is elegük van a zajból. Nem lehet tenni ellenük, mert a németesek, a grillezők és a labdaátdobók a jegyzőre hivatkoznak, ő engedte meg. Állítólag.
13.: Kiderül, hogy sok szempontból a tanya a legjobb lakástípus. Legalábbis ilyen szempontból. Én pl. azért nem mennék tanyára, mert a bűnözőknek is jobban ki van téve az ember, ha a tanya messze van a főúttól, vagy buszmegállótól, vasútállomástól, a közlekedés is nehézkes, még egy sima bevásárlás is.
Viszont nyugodt, természetes környezet, jó levegő az van.
Legelső albérletem volt a necces.
Ahogy felmentem a lépcső fordulón az én lakásom volt egyből szemben középen és mind a 2 oldalról nyílt még 1-1 lakás.
Egyikben egy anya a 25 körüli fiával. Néha felmentek a haverok hozzá hangoskodtak kicsit de az tűrhető volt. De amikor elindítottak este egy filmet (gondolom) házi mozin és a mélyláda akkorát szólt, hogy beleremegett a fal na az már durva volt és még a magas hangok is átszűrődtek. Megbeszéltem az anyjával, hogy vegyék már kicsit lentebb és meg is tették.
A másik szomszéd egy alkesz 40es faszi a kutyájával. Néha a kutyát a lépcsőházba sza*attatta és otthagyta. A szemetét az ajtó elé tette ki, ha már elviselhetetlen szagú volt és inkább az szagolja aki ott közlekedik. Ha nyitva hagyta a lakás ajtaját (ami sűrűn előfordult) eszméletlen büdös pia, izzadság, ázott kutya, sz*r szag csapódott ki. Mindenki is szólt már neki miatta… a végén kidobták mert csak egy albérlő volt ő is.
De a legcsúnyább az egészben, hogyha én voltam egy kicsit hangos azért egyből morogva jöttek (pl leejtettem a fazekat). A nőci valami extrém vallásos lehetett vagy nem tudom de amint barátnőmmel belekezdtünk a dologba ő már szó szerint verte az ajtót ránk amit mai napig nem értek, hogy honnan tudta mit csinálunk éppen…pedig tényleg nem volt hangos a barátnőm. Aztán szóvá is tette, hogy házasság előtt így meg úgy mi mit képzelünk stb…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!