Miért baj az, ha alkudni próbálok?
Figyelt kérdés
Néhány éve a szomszédtól vesszük a házi kecsketejet, és a tegnap szólt, hogy jövőhónaptól 50 forinttal drágábban fogja adni literjét, azaz 350ft lesz. Igen, ez még így sem túl drága, de picit alkudni akartam, amire megsértődött, és végül azt mondta, hogy akkor nem ad egyáltalán, pedig mondtam, hogy akkor kifizettem volna a 350et is. Most még a férjem is haragszik, mert szerinte nem kellett volna alkudoznom az áron, mert így is olcsó lett volna.szept. 17. 22:09
11/16 anonim válasza:
Álszentségnek mondanám. Felnőtt emberek pusztán egy kérdésre nem sértődnek meg, ha egyszerű kérdés és nincs mögötte sértő szándék. Ő a szakember, a szakember készségei között meg jó esetbn ott van, hogy tudnia kell, ahogy a körülette levő emberek nem azt a szakterületet ismerik behatóan.
Rossz a légkör az országban, mindenki gátlásos, szorong egy kicsit, sok a tabu téma.
Egészséges közegű közösségben az illem kicsi és egyszerű, lényegében a másnak való ártás tilalmán nem terpeszkedik túl, esetleg egyes dolgokat finomhangol, csinosít, de a tojáshéjon való lépkedés igenis rosszat jelent.
12/16 anonim válasza:
Beszéljetek vel még egyszer kicsivel később, lehet hogy akkor könnyebb légkörben sikerül és összejön a dolog. Talán csak valahogy rosszul jött ki.
13/16 anonim válasza:
Hát figyelj, eleve olcsóbban adja, de te nekiálltál még így is fillérbaszni. Ha amúgy sorbanállnak nála a vevők, simán gondolhatta úgy, hogy akkor tököljön veled, aki akar.
14/16 anonim válasza:
Nem ismerem a kecsketej árfolyamát, de nem lehet hogy ez nagyon jó, kedvezményes ár volt, mert szimpatikus vagy neki, és jószomszédi viszony jeleként csak ennyit kért volna érte? És akkor lehet hogy ezzel most jól megsértetted, hogy még ebből is alkudni. Mint amikor az ajándékot még lefitymálják hogy kevés. Ráadásul ez nem random jófogásos tárgy, ha kecskéket tart akkor eléggé ez az élete. Így duplán üt a dolog. Őszintén szólva viszont szerintem se kellett volna ezen ennyire berágnia, de manapság nagyon sok lett az önérzetes ember, meg aki mindenen is megsértődik. Na mindegy, utóbbi már egy másik kérdéshez tartozna, hogy miért alakult így nálunk ez mostanság.
15/16 anonim válasza:
14-es, az biztos, hogy jóval drágább, szerintem többszöröse a tehéntejnek.
A sajtok közül is a kecskesajtok messze drágábbak, mint a tehéntejből készültek.
16/16 anonim válasza:
Én házitojást árulok féláron és az ilyen fillérb@szókat messze elkerülöm aki a féláras tojásból is még alkudni akarnak vagy sokallják az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!