Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért baj az, ha alkudni...

Miért baj az, ha alkudni próbálok?

Figyelt kérdés
Néhány éve a szomszédtól vesszük a házi kecsketejet, és a tegnap szólt, hogy jövőhónaptól 50 forinttal drágábban fogja adni literjét, azaz 350ft lesz. Igen, ez még így sem túl drága, de picit alkudni akartam, amire megsértődött, és végül azt mondta, hogy akkor nem ad egyáltalán, pedig mondtam, hogy akkor kifizettem volna a 350et is. Most még a férjem is haragszik, mert szerinte nem kellett volna alkudoznom az áron, mert így is olcsó lett volna.
szept. 17. 22:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nem baj, ha alkudni próbál az ember. A szomszédod viszont úgy gondolta, hogy ez fix áremelés, ennyiért adja mostantól, és kész. Nyilván nőttek neki is a költségei.

Viszont ha ilyen hülye, hogy akkor már nem ad neked 350-ért sem, akkor magára vessen.

szept. 17. 22:14
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez így elég kicsinyes volt a részedről. Megértem, hogy megsértődött.
szept. 17. 22:28
 3/16 anonim ***** válasza:
28%
Majd felvizezi gondolom.
szept. 17. 22:29
 4/16 anonim ***** válasza:
77%

Viszont ha ilyen hülye, hogy akkor már nem ad neked 350-ért sem, akkor magára vessen.

LoL. Dehogy hülye, csupán ismeri a piacot, és tudja, hogy a másik szomszéd elviszi 700ért is, akkor miért bajoljon egy fillérb@szó alakkal? Túl pofátlan voltál, aztán most veheted a zsírszegény bolti löttyöt háromszor ennyiért.

szept. 17. 23:23
 5/16 anonim ***** válasza:
36%

Ez kettős:

A, A magyar vevő gyakori problémája, hogyha ő "ismerős", akkor meg akarja oldani "okosban". Viszont:

B, Ezek a modernkori nagyon okos "vállalkozók", "gazdák" is előszeretettel imádják - a klasszikust idézve - "Nem kicsit szemtelen" árakon adni azt, amit a boltokban olcsóbban megvenné az ember.

szept. 17. 23:47
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, boltban se kezdesz alkudozni, ha tejet veszel.

Én is lezártam volna az üzletelést veled, és nem adtam volna többet neked semmit.

szept. 18. 00:45
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
#4 Akinek van egy biztos vevője, aki kifizeti a termék megemelt árát, de ő inkább nem ad el neki, az igenis hülye. Mint te.
szept. 18. 01:26
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Majd lesz másik biztos vevője. Ez nem érv.
szept. 18. 01:31
 9/16 anonim ***** válasza:
86%

Hát, ez kétszereplős játszma. Te is megsértődhettél volna, meg ő is.

Attól függ, hogy milyen a piac, előbb tájékozódni kellett volna.

szept. 18. 08:36
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Minek alkudozzon veled, ha van aki alku nélkül is megveszi annyiért.
szept. 18. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!