Kárpátalján jobban meg lehet élni, mint Magyarországon?
Kárpátaljai vagyok, és an egy tanárom, 70 éves, még mindig tanít, egy idegroncs. Mesélte, hogy egy magyarországi nyugdíjas néni panaszkodások közepette megkérdezte tőle, hogy a nyugdíjának hány százaláka megy rezsire. Mondta a tanárom, hogyha összeteszik a férje nyugdíjával, akkor 120%. Átszámítva kb. 20 ezer forint nyugdíjat kap. Tombol a magyargyűlölet, nyelvtörvények vannak, amelyek szerint úgy tanulom az ukránt, minha az anyanyelvem lenne, vagyis ismerem pl. a kötőszavak fajtáit csak megszólalni nem tudok ukránul. Persze magyarul sem szólalhatok meg, mert akkor már a halálomat kívánják. Bocsánat, hogy megemlítem a háborút, de jelenleg ott vannak a kényszersorozások, az apáknak bújdosni kell, az anya tartja el a családot a béka feneke alatti fizetéséből. Ha jól tudom, akkor el vannak törölve az alapvető emberi jogok is, tehát ha a sorozótisztnek úgy tartja kedve, akkor bejön a házadba és feltúrja, vagy véresre ver, mert neki joga van hozzá, és emellé még jó pénzt is kap. Viszont békeidőben is ott a korrupció. Kb mindent el lehet intézni pénzzel, a bökkenő, hogy egy becsületes kárpátaljai embernek nincs pénze. Egyébként meg tervezik bevezezni a kínai nyugdíjmodellt, amit nagyon szépen megfogalmaznak, és ez annyit jelent hogy nem lesz nyugdíj. Munkalehetőségekben sem bővelkedünk, amire igény van az a varrónő meg valamilyen gépjárművezető, kb ennyi. Hozzátenném, hogy ennek ellenér Kijevben egy ukrán ajkú öregasszony kap átszámítva egy kb 600 ezer forintos nyugdíjat, úgy tűnik, hogy Kárpátalján sanyargatják ennyire szegény embereket. Az árak kb olyanok, mint Magyarországon, ezt egy pesti ismerősömtől tudom.
Kb. ennyi a helyzet Kárpátalján, amit javasolni tudok, az a megelégedés az magyarországi körülményekkel vagy a nyugatra való emigrálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!