Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Pesten vagy vidéken jobb lakni?

Pesten vagy vidéken jobb lakni?

Figyelt kérdés

szept. 9. 17:51
A kérdező szavazást indított:
Pesti vagyok, és szerintem Pesten jobb lakni
Vidéki vagyok, és szerintem Pesten jobb lakni
Pesti vagyok, és szerintem vidéken jobb lakni
Vidéki vagyok, és szerintem vidéken jobb lakni
50 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%

Semmi értelme a kérdésnek.

"Pest" alatt gondolom Budapestet. Eleve nem ugyanaz Buda és Pest, mindkét oldalon lakhatsz villában, családi házban vagy panelban is.

Vidéken sem ugyanaz azért egy Balaton-felvidék mint mondjuk Szabolcs vagy Borsod.

szept. 9. 18:00
 2/21 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem mindkettőnek megvan az előnye. De én Budapesten 100 hogy nem akarnék lakni soha. Pest megyében valahol igen, mert nyüzsgő az élet, sok a lehetőség mindenre, de nincs akkora éjszakai élet mint Budapesten hogy olyan, hogy alvás egyszerűen nem létezik. Vidéken meg azért szeretek élni mert ott mindig csend van, nyugis, természet közeli, nem olyan nyüzsgős, nem csak betontömböt látni, bár én faluról beszélek mint vidék. Nekem Szeged az BP kettő.

Cserébe viszont negatív hogy totál megáll az élet, mindenki eszik alszik dolgozik, azt is megelégedve a gyárban, vagy eladóként mert más munka nem létezik és azt is szar pénzért.

szept. 9. 18:01
 3/21 A kérdező kommentje:
#1: Igen, Pest=Budapest, nyilván, ha vidékkel hasonlítom össze... Tudom, hogy mindkét helyre lehet teljesen extrém példákat hozni (nagyon jó és nagyon rossz), de én úgy általánosságban értettem...
szept. 9. 18:13
 4/21 anonim ***** válasza:
59%

Pest

Magyaroszágon vidéken nincs semmi

szept. 9. 18:22
 5/21 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem lehet egy százezer feletti megyeszékhelyet, egy 50 fős zsákfalut meg a pesti agglomerációt egy lapon említeni. Mindnek van előnye és hátránya

Arról nem is beszélve, hogy az élet nem áll meg az ország határain kívül.

Részemről laktam Budapesten, ill megyeszékhelyen. Mindkettőben volt jó is, rossz is. De egyikkel se voltam elégedett. Végül külföldön, egy Budapest méretű város agglomerációjában találtam meg a számításaimat.

szept. 9. 18:27
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy dolog problémés vidéken (30 évig éltem Pesten):

Az egészségügy. Kb minden Pesten van, vagy nagyobb városokban. Ez a fő gond.

Egyébként szinte minden van vidéken ami kell, mindenféle bolt. Persze nem a határon lévő cigány falvakra kell gondolni.

szept. 9. 18:48
 7/21 anonim ***** válasza:
44%

Számomra csak Budapest! Ha nem élnének a szüleim egy zsákfaluban, akkor csak a reptéren keresztül hagynám el ezt a várost.

Vidéken éltem 14 éves koromig, és minden percét gyűlöltem, a gyerekkori naplóim tele vannak a tervekkel, hogy hogyan fogok lelépni onnan. Mai napig börtönben érzem magam, mikor látogatom a szüleimet, és úgy terveztem, hogy ott alszok, és elmegy az utolsó busz délután ötkor, az első meg hajnal ötkor megy. Az 12 óra! 12 órán át nem mehetek el konkrétan sehová. Persze, vehetnék egy autót, és akkor mehetek, de dehogy fogok egy autót fenntartani csak azért, hogy párhavonta látogassam a szüleimet, mert egyébként semmi szükségem egy autóra.

szept. 9. 18:57
 8/21 anonim ***** válasza:
66%

Budapest, számomra ez egyértelmű.

Itt is vannak nyugisabb kerületek, ahol nemcsak a bulizó fiatalok tivornyáit, de a szomszéd flexelését sem kell hallgatni. Cserében relatíve közel van minden, rengeteg lehetőség van munkára és szóakozásra egyaránt, az oktatásról és egészségügyről nem is beszélve.

Sosem laknék vidéken, max agglomerációban.

szept. 9. 19:25
 9/21 anonim ***** válasza:
79%
#3 Nincs olyan, hogy "általánosság", mert nincs "a vidék" meg "a Pest". Vidéken sem mindegy, hogy 100-200 ezres város vagy zsákfalu. Még két egymás melletti faluban is nagy különbségek lehetnek.
szept. 9. 19:55
 10/21 anonim ***** válasza:
61%
Budapest mellett szól, hogy itt is vannak családi házas, csendes részek, cserébe helyben elérhető a "pezsgő" belváros is. Illetve az ország 90%-a pár órányi autózással.
szept. 9. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!