Létezik olyan ember, aki szeret vidéken kertesházban lakni?
Valamelyik szomszéd állandóan az udvaron hallgatja a rádiót, ami tökéletesen behallatszik a mi házunkba, valamelyik szomszéd minden rohadt este égeti az avart, vagy kerti sütögetést tart, rohadt messze van minden, mindenki vagy öreg vagy alkoholista szakmunkás (vagy mindhárom), hétvégén alig járnak a buszok, az utakat 50 éve nem újította fel senki, állandóan füvet kell nyírni, állandóan havat kell lapátolni, állandóan söprögetni kell a teraszt, a járdát, állandóan metszeni kell a növényeket, rendben tartani a házat kívülről, rendben tartani a kerírést, rendben tartani az esetleges melléképületeket... stb.
Van, aki ezeket el tudja viselni?
Csak az öregek.
Nekik ez az élet.
Én is utálom.
Megjobban a szomszédokat.
ezek nem folyamatosan történnek nálunk pl. Hó sincs egész évben, füvet se kell télen nyírni. Főleg, ha veszel birkát :)
autó kell, az tuti. az útak..így is száguldanak rajta száz felett ment el múltkor valaki, rendőr le is kapcsolta...
inkább ez, legalább van tennivaló, és nem hallom át a szomszéd szexelését meg fingását.
Az én életem alatt úgy ment hogy
Kertes ház -> Panel -> Kertes ház
Gyerekként jobban szerettem kertes házban lakni, tiniként viszont a panel optimálisabb volt nekem, ott tényleg csak annyi a teendő hogy takarítasz meg ha van akkor a kutyát sétáltatod, én szerettem hogy mindent ellehetett érni pár sarkon belül, ha meg mégse akkor is ott helyjárat, Aztán jött a remek ötletük a szüleimnek hogy költözzünk faluba kertes házba, mert az olyan "békés és nyugodt". Nem írok regényt több kevesebb bővítéssel kb az amit te írtál. Lusta embernek kényelmetlen a kertes ház (pl nekem).
panelban sokkal rosszabb az élet szerintem
én világ életemben kertes házban laktam, nem is költöznék panelba hosszabb távra
Azt tegyük hozzá, hogy nem csak panel és kertes ház létezik.
Új építésű házakban sokkal komolyabb követelmények és komfort szint van, zárt ablaknál se a szomszédot, se a zajokat nem hallod. Ez persze igaz egy jó kertes háznál is. Na meg minden környéktől függ, kertes ház is lehet ó és rossz környéken és lakás is.
Én például vidéki kertes házunkban azt szeretem, hogy kocsival 10 perc a belváros, cserébe egy szobánk akkora, mint a panel amit lakótárssal bérelek. Nem kell a parkolóhelyekért küzdeni, mert 5 autó is meg tud állni előttünk, és egyszerűen sokkal komfortosabb egy nagy házban, kerttel élni, mint egy nyúlketrecben.
Fűnyírás, hó lapátolás a paneloknál is el kellene. Sajnos pont azt látom, hogy ami mindenkié az senkié alapon áll a mocsok télen meg a jég. Pedig ha 2-3 lakásonként 1 ember lemenne 10 percre havat tolni akkor mindig tiszta járdák, utak lennének.
"Valamelyik szomszéd állandóan az udvaron hallgatja a rádiót, ami tökéletesen behallatszik a mi házunkba, valamelyik szomszéd minden rohadt este égeti az avart, vagy kerti sütögetést tart..."
Nincs ez másképp a panelok, és a sorházak esetén sem, csak ott hol a gyerek üvölt, hol a szomszéd fúr megállás nélkül, netán egész éjszaka azt hallod, ahogy a fiatal gerlepár kefél...
"...mindenki vagy öreg vagy alkoholista szakmunkás (vagy mindhárom)..."
Az öregekkel mi a gond? Csendben vannak, nem zavarnak. A szakmunkásoknál szintén nem értem a problémát, alkoholisták meg mindenhol vannak. Sőt, még drogosok is.
"... hétvégén alig járnak a buszok, az utakat 50 éve nem újította fel senki..."
A buszok ritkasága jogos, az utak viszont mindenhol sz*rok a belvárost leszámítva.
"...állandóan füvet kell nyírni, állandóan havat kell lapátolni, állandóan söprögetni kell a teraszt, a járdát, állandóan metszeni kell a növényeket, rendben tartani a házat kívülről, rendben tartani a kerírést, rendben tartani az esetleges melléképületeket..."
Ki mondta, hogy növényeket kell tartani? Havat lapátolni, füvet nyírni azért csak nem annyira nagy dolog, a házhoz, és egyéb épületekhez nem kell nyúlni csak 10-20 évente egyszer, a kerítést 1-2 nap alatt meg lehet csinálni...
Mondhatni éltem már paneléban, és kertes házban is. Előbbit nem tudom elviselni hosszú távon, főleg a nyári melegben, mikor még éjszaka is megsül a tojás, ha ráütöd az asztalra. Ja, meg külön élmény, mikor valamelyik retkes szomszédod hazahozza az ágyi poloskát, Te meg évekig szophatsz az irtásukkal. Sorházban sem jobb a helyzet, szóval én inkább választom a kertes házat vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!