Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Pesten milyen gyakran szoktato...

Pesten milyen gyakran szoktatok belefutni ismerősökbe? Mennyire általános?

Figyelt kérdés

Hamarosan költözök Pestre, és van ott 1-2 ismerősöm, akikkel régóta nem beszéltem. Nem igazán akarok a semmiből rájuk írni, de mégis jó lenne ott valaki, akit már ismerek.

Az mennyire általános, hogy boltban/metron/ utcán szembejön valaki, akit ismertek? Vagy ilyen nagy városban nem annyira általános az “összefutás?”

aug. 24. 04:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem nyomulás, ha írsz nekik, hogy "szia Pisti, rég beszéltünk, mizujs, pesten laktok még? képzeld, én most költözöm fel blabla, ha van kedved, megihatnánk egy kávét/sört szeptemberben, miután berendezkedtem".

Nyilván ez egy udvariassági kör, beszéltek pár szót és ennyi. De ha kíváncsi rád, akkor ha elértek odáig, akkor ő is fog keresni.

aug. 24. 10:58
 12/16 anonim ***** válasza:
Amit a 11 írt, az tök jó. Én simán írnék nekik.
aug. 24. 15:35
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

Ez egy nagyon érdekes kérdés. :)

Én egy Kalocsa környéki településről származom, Szegedre jártam gimibe és Debrecenbe egyetemre, aztán költöztem a fővárosba. Azt gondoltam, hogy itt aztán tuti soha nem botlok majd senki ismerősbe, mert semmi esély 2 millió ember közül pont ismerősbe botlani egy ekkora városban. Ezzel szemben a gyakorlati tapasztalatom pont a szöges ellenkezője. :D

Havonta legalább kétszer, de van amikor háromszor is belefutok falumbéli ismerősbe, volt osztálytársba, utcabelibe vagy szomszédos utcából valakibe, vagy Szegedről vagy Debrecenből származó sulistársba, diáktársba stb.

És az az érdekes, hogy szintén itt él egy volt általános iskolás osztálytársam is, akivel összefutunk néha, szoktunk találkozgatni, beszélgetni, és amikor mesélem neki, hogy megint kivel futottam össze véletlenül éppen és hol, ő mindig azt mondja, hogy sosem találkozott még senkivel az elmúlt 15 év alatt. Szóval nem tudom, hogy mitől van ez. Ő soha nem találkozik ismerőssel, én meg majdnem heti szinten, de kéthetente biztosan. Pedig mindketten járunk a belvárosban, meg külvárosi részeken is.

Lehet, hogy az az oka, hogy én általában nem a lábam elé nézek lefelé a földre, hanem szemmagasságban van a tekintetem, az embereket, arcokat "nézem, figyelem". Nem tudom. Nekem nagyon gyakran vannak ilyen véletlen egymásba botlásaim/botlásaink.

aug. 24. 16:00
 14/16 anonim ***** válasza:
32%
0%.
aug. 24. 16:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
10 évente 1-szer találkozom ilyen távoli ismerőssel, még a szomszédommal is. :)
aug. 24. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:
59%
Na tessék, erre pont ma futottam bele egy ismerősbe. De akkor is nagyon ritka. Nullának azért nem mondanám, de olyan évi 3 a többszáz ismerősből.
aug. 24. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!