Pesten milyen gyakran szoktatok belefutni ismerősökbe? Mennyire általános?
Hamarosan költözök Pestre, és van ott 1-2 ismerősöm, akikkel régóta nem beszéltem. Nem igazán akarok a semmiből rájuk írni, de mégis jó lenne ott valaki, akit már ismerek.
Az mennyire általános, hogy boltban/metron/ utcán szembejön valaki, akit ismertek? Vagy ilyen nagy városban nem annyira általános az “összefutás?”
Én már soha semmire nem mondom, hogy lehetetlen.
Velem történt meg, hogy a munkahelyemen kisebb csoport hollandot láttunk vendégül munka céljából. Volt közöttük egy hölgy (én is nő vagyok), akivel nagyon jól el tudtunk beszélgetni. Pár hét után hazamentek.
Utána én egy éven belül két alkalommal voltam Hollandiában, mindkét alkalommal másik városban és mindkét alkalommal teljesen véletlenül az utcán összefutottam vele. Még azt sem tudta, hogy Hollandiában vagyok, mert a magyarországi elutazása után nem tartottuk a kapcsolatot.
Ez mindkettőnk számára annyira különös volt, hogy a mai napig tartjuk a kapcsolatot egymással. :)
Szóval semmi nem lehetetlen.
Szinte soha. Gondolj bele, Pesten 2 millió ember rohangászik, és baromi nagy. Ha egymástól 10 méterre vagytok egy plázában, akkor se látjátok egymást a tömegtől.
Nyugodtan rájuk írhatsz a semmiből, az az ok, hogy ideköltözöl. Mi az ellenérv?
#6 az, hogy biztos van már kialakult kapcsolati hálójuk, és nem akarom zavaróan “rájuk nyomni” magamat. :D
Vagyis engem nem zavarna, ha valaki ezt tenné, de ha én “nyomulok” másra, akkor feleslegesnek érzem magamat.
Én max az utcánkban szoktam a szomszédokkal összefutni,nagy ritkán a legközelebbi boltban szintén valamelyik szomszéddal.
Ahogy kicsit messzebb megyek akár kerületen belül is, már senkivel. Mondjuk nem itt születtem, nincsenek itt rokonok, gyerekkori barátok, stb. 15 éve élek itt, kollégák, ügyfelek vannak sokan, akiket ismerek itt, de soha nem futottam bele egyikbe sem a 15 év alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!