Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha nincs 1 évnél régebbi...

Ha nincs 1 évnél régebbi munkahelyem nem lesz lakásom?

Figyelt kérdés

Nemrég lett egy munkahelyem és gondban vagyok kicsit. Szoval az a lényeg hogy el szeretnék költözni itthonrol mert nem tul fenyes itt a helyzet ezert is dolgozom ott ahol. Nem szeretnek bele menni nagyon de nem vagyok ra buszke( ne olyan durvat kepzeljetek el szoval nem vagyok prostituált vagy hasonlo) de nem keresek rosszul szoval lassan el is tudnek koltozni viszont olyanokat hallottam hogy a tulaj erdeklodni fog a munka irant (nyilvan) es gondolom hazudni meg nem lehet es nem erdemes, illetve meg az is baj hogy nem reg dolgozom itt szoval lehet azt fogja gondolni hogy gondok lehetnek a berleti dijjal vagy ilyenek mert nem 1 vagy tobb eve dolgozom meg itt es felek hogy igy nem lesz lakasom

mit tanacsoltok? koszi ha ir valaki

18/L

aug. 18. 01:16
 1/5 anonim ***** válasza:
18%

Albérletbe akarsz menni, igaz?

A tulajt nem fogja érdekelni, mióta dolgozol, csak max, hogy van bejelentett munkád. Ha csak nem valami luxus szállodába mész lakni...

Tudom, hogy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon buta és lusta, de azért azt nyugodtan megteheted, hogy ránézel az albérletekre, hogy milyen elvárásokat támasztanak a bérlők felé.

aug. 18. 01:30
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Senkit nem érdekel, mióta dolgozol valahol, csak annyi, hogy életképesnek tűnj akinek van munkája. Én nem biztos, hogy kiadnám a lakásom egy problémásnak tűnő, otthonról menekülő fiatalnak, próbálj ne ilyen kis szerencsétlen benyomást kelteni, mint amit a kérdésed sugall.
aug. 18. 05:16
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogja érdekelni a tulajt, hogy hol dolgozol és mióta. Neki csak az a lényeg, hogy fizesd a bérleti díjat. Ezért kérnek is általában 2 hónap kauciót, és ha nem tudsz fizetni, akkor kiraknak, és nem éri őket kár. Szóval ha el akarsz költözni, akkor vedd figyelembe, hogy legyen annyi pénzed, hogy lerakj 2 havi kauciót, plusz 1 tárgyhavi lakbért. De nézz körül, hogy a környékeden milyen feltételekkel adnak ki albérletet.
aug. 18. 06:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Olcsóbb lakásoknál nem jellemző hogy kérnek jövedelemigazolást. De 2 havi kaucióra és tárgyhavi lakbérre mindenképp számíts. Nézz körül és ha még ki tudod húzni otthon, maradj még pár hónapot. Az évnek ebben a szakában rengeteg egyetemista keres albérletet, emiatt ilyenkor méginkább felmennek az árak. Télen talán jobb esélyed van.
aug. 18. 06:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

már körül néztem egyébként 1 hónapja kb már nézegetem az albikat neten, csak gondolom ezeket akkor fogják kérdezni ha találkozunk személyesen és elmegyek megnézni a lakást. Ezért aggodom picit hogy miket fognak kérdezni mert most költözöm először életemben, és nem tudom mi hogy lesz pl a közjegyző dolgot sem értem annyira, ki dönti el hogy ki legyen a közjegyző? és az mennyibe szokott kerülni kb?

aug. 19. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!