Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha nekem vidéki lakcímem van,...

Ha nekem vidéki lakcímem van, adhatok meg budapesti lakcímet állásra jelentkezéskor? Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Úgy több esélyem lenne állást találni. Egy pesti rokonom lakcímét adnám meg, ki is írná szívesen a nevemet a postaládájára, neki szerencsére nem gond. Viszont a lakcímkártyán, meg mindenhol a vidéki lakcímem szerepel. Így megadhatom a leendő munkaadómnak a pestit? Vagy mi ilyen esetben a teendő?

aug. 16. 11:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Az utiköltség térítés miatt a vidékieket hátrányban részesítik"

. Pont ellenkezőleg, mert aki budapesti, annak nem térítenek semmit...

aug. 16. 15:24
 12/14 anonim ***** válasza:

"Nem költöznék Pestre, bejárnék."

. De még mindig nem értem, a pályáztatási folyamatban hol kötelező megadnod a lakcímedet.

Legfeljebb annyi van, hogy interjún megkérdezik, gond-e a bejárás stb. Utólag persze nem jöhetsz azzal, hogy neked home office kell, mert Nyíregyházáról nem jársz be.

aug. 16. 15:26
 13/14 anonim ***** válasza:

"Az utiköltség térítés miatt a vidékieket hátrányban részesítik, én 40 km-re lakom Pesttől."

Ha kellesz nekik, akkor vonat- vagy buszbérleted ára lesz a legkisebb tétel. De ha versenyszféráról van szó (nincs bértábla), akkor pl. megajánlhatnak annyival kevesebb fizetést, amekkora költséget ez nekik jelenteni fog. De mivel a fizetések amúgy is szóródnak cégenként meg cégeken belül is, nem lesz ettől kiugróan alacsony a fizetésed sem másokéhoz képest.

Bár lehetséges, hogy a vonatkésések miatt nem szeretnének bejárós munkavállalót. Az ellen nem tudsz mit tenni.

Viszont akármennyire is jó barátodról van szó, énszerintem túlzás azt kérni, hogy jelentkezhess be hozzá. Ezzel vissza lehet élni, én nem szívesen mennék bele ilyenbe a helyében.

Ja, és ha bejársz, akkor így is, úgy is késel, ha késel, és annál kevésbé fogják tolerálni ezt, mivel úgy tudják, hogy csak Budapesten belül utazol. Szóval ez kétélű dolog és még rá is faraghatsz.

aug. 16. 15:36
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem kötelező a bejelentés ehhez. Páromnak is úgy van, hogy távoli hivatalos cím mellett isaszegi tartózkodása van és közben valójában nem hivatalosan nálam lakik. (Lusta volt elintézni ide.) Egyszerűen csak tudja a főnöke, hogy tőlem jár. Ha járna ott finanszírozás, akkor az Isaszeget használhatta volna.
okt. 2. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!