Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha nekem vidéki lakcímem van,...

Ha nekem vidéki lakcímem van, adhatok meg budapesti lakcímet állásra jelentkezéskor? Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Úgy több esélyem lenne állást találni. Egy pesti rokonom lakcímét adnám meg, ki is írná szívesen a nevemet a postaládájára, neki szerencsére nem gond. Viszont a lakcímkártyán, meg mindenhol a vidéki lakcímem szerepel. Így megadhatom a leendő munkaadómnak a pestit? Vagy mi ilyen esetben a teendő?

aug. 16. 11:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Miért kell lakcímet megadnod?
aug. 16. 11:41
 2/14 A kérdező kommentje:
Önéletrajzban, meg a biztosítás miatt is meg kell előbb-utóbb
aug. 16. 11:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Tartózkodási hely legyen meg Bp-i és azt megadhatod, az alapján ellátnak Bp-en.Magyarul legyen ideiglenes bejelentésed-hivatalosan.
aug. 16. 11:51
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Önéletrajzban nem kötelező, azt meg nem tudom, milyen biztosításról beszélsz.
aug. 16. 11:51
 5/14 anonim ***** válasza:

Az önéletrajzodban feltüntett cím gyakorlatilag levelezési cím. Az bármi lehet. A barátod bp-i címe is, de valóban, akkor legyen ott kint a te neved is, hátha oda postáznak valamit.

De szerintem nem lenne hátrány a vidéki címet sem megadnod. Gondolom ez szüleid címe, ahol jelenleg te is laksz, és ha lesz Bp-en állásod, akkor ott bérelsz egy lakást magadnak. Ez így teljesen kézenfekvő, ezen aligha problémázik egy cég.

Ha fölvesznek, akkor majd a bérleményed címét add meg nekik, aztán kész. Ennél többet nem kell vele foglalkozni.

aug. 16. 11:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Akár be is jelentheted mint tartózkodási helyet.
aug. 16. 12:20
 7/14 anonim ***** válasza:
Tartózkodás vagy inkább levelezési cím legyen, esetleg kérhetnek lakcím kártyát. De ha nincs távolra a vidéki cím és úgy elfogadná a munkahely, akkor valójában esélyes lehetne bejárás finanszírozása. Bár ezt felhasználni is kamu volna.
aug. 16. 12:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten cirka 2 millió ember járkál és dolgozik, akinek vidéki lakcíme van. Ha ugyan nem több.
aug. 16. 12:26
 9/14 A kérdező kommentje:

Akkor csakis úgy működik, ha ideigleinesre bejelent a rokonom? Vagy magamat kell bejelenteni?

Az utiköltség térítés miatt a vidékieket hátrányban részesítik, én 40 km-re lakom Pesttől. Ezért adnák meg pesti lakcímet inkább. Nem költöznék Pestre, bejárnék.

aug. 16. 15:15
 10/14 anonim ***** válasza:
Legyen bp-i cimed. Jobban szeretik.
aug. 16. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!