Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vidékiek, akik elköltöztek!...

Vidékiek, akik elköltöztek! Szomorúak vagytok, hogy elsorvad a szülőföldetek?

Figyelt kérdés
Magyarország legtöbb járásából elkívánkoznak a fiatalok. Ez nem csak napi politika, mert ez már a szocializmusban is így volt, hogy az iparvárosi panelbe költöző fiatal otthagyta a tsz-ben dolgozó falusi szüleit, de azóta pláne felgyorsult ez a folyamat. Minimum nagyvárosba (pl. Debrecen), de inkább Budapest környékére, vagy Nyugat-Magyarországra, vagy egyenesen külföldre vándorolnak az emberek.
2024. aug. 14. 13:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
72%

Elsorvad... Az emberek sorvadnának el, ha egy helyen maradnak...

Az emberek állandóan vándorolnak, így volt ez már a Római Birodalom® idején is. De elötte is. Nem kell röghözkötöttnek lenni, alkalmazkodni kell.

2024. aug. 15. 08:42
 12/14 anonim ***** válasza:
74%
Egy kisvárosból költöztem a fővárosba pár éve. Szinte az ismerőseim 80%-a elhagyta már szintén. Ki külföldre ki Budapestre, Szegedre, Pécsre költözött. Egy percig nem bánom, hogy megléptem a dolgot....
2024. aug. 15. 16:08
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Én egy olyan kisvárosból költöztem megyeszékhelyre, ahol volt egy "elit", akik irányítottak mindent. Mondjuk 15 család, de övék volt minden bolt, üzlet, szolgáltatás, plusz belőlük került ki minden vezető pozíció. A maradék kb 3000 ember meg a futottak még. Már iskolában is arról szólt minden, hogy ha te ennek vagy annak vagy a rokona, akkor meg is nyerted a versenyt. De amúgy a kedvencem, hogy egymásnak alapítottak díjakat, amiket egymásnak adnak minden augusztus huszadikán. Például van egy díj, hogy XY város közösségéért díj, és már vagy 10 éve mindig a fogorvos kapja, aki amúgy egy pénzéhes, rasszista majom, soha semmit nem tett a közösségért, például az én fogamat gyerekkoromban csak pénzért húzta ki, noha sima körzetis fogorvos, de beközölte anyámnak, hogy ennyi meg ennyi lesz, vagy rohadjon bele a fog a számba.

Minek maradtam volna itt? Lehetnék eladó valamelyik boltban, egy arc a tömegből és kész, mert nem vagyok egyiknek se rokona így vagy úgy.

A megyeszékhelyen meg elismert állásom van.

Ja, és az is nagyon fontos volt nekem, mikor elköltöztem, hogy olyan helyen éljek, ahol nem ez a mindenki mindent tud a másikról dolog megy, mert amit nem tudnak a szülővárosomban, azt hozzáköltik. Nekem meg tökéletesen megfelel az, hogy azt se tudom, kik a szomszédaim.

2024. aug. 15. 23:21
 14/14 anonim ***** válasza:
60%
Egy kis, 7-8száz fős faluban nőttem fel. Ez addig nem volt probléma, amíg nem kezdtem el dolgozni. Olyan szakmát tanultam ki, amit bár imádok, de ott alig volt lehetőség benne dolgozni. Szerencsémre a tanulmányaim után bekerültem az egyetlen olyan helyre, ahol ezzel foglalkozhattam. Fél év utan felvásárolták a céget, és létszámleépítés alatt a dolgozók 90%át elküldték. Onnantól nem szakmámban dolgoztam. Utáltam az egészet. Elköltöztem Budapestre, ahol lehetőségek tárháza volt, sikerült is elhelyezkednem. Aztán egy pest megyei városba költöztünk a férjemmel, aki szintén pestre ment a falujából, ugyanazért, amiért én. Itt a kisvárosban megvan minden, ami a szülőfalumból és környékéről hiányzott. A faluból már mindenki elköltözött, aki szerette volna valamire is vinni, normális munkahelyet szeretett volna, vagy nem akart gyári munkás, vagy bolti eladó lenni. Elöregedett az egész környék. Visszamennék? Soha. Bánom, hogy így járt a falu, és a környék? Nem. Többet kerestem itt pesten egy szakmával, mint ott a környéken a diplomás tesóm. A férjem pedig kb 3x-4x többet keres itt, mint amennyit valaha is keresne ott, ahonnan ő jött el. Úgyhogy a szüleimen kívül semmi nem köt már engem sem oda, és nem bír érdekelni az a hely.
2024. aug. 18. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!