Korlátozva érzem magam a szülőföldemen?
15 évig éltem otthon, ebből fél évet koliba egy kb. 30 km-re levő városba, ahol sokat gúnyolódtak velem. Ez eléggé kihatott rám. Csak hétvégente mentem haza, és mikor vissza kellett menjek vasárnap este a koliba mindig kikészültem - amit a szervezetem is kimutatott, nem a legszebb módon. Nem tudtam beilleszkedni.
2017 elején kaptam egy lehetőséget, hogy egy másik országba tanuljak. Ott nagyon hamar elfogadtak. A koliba is (ami már 600 km-re volt az otthontól), és a suliba is.
Szeretem az otthonom, gyönyörű a táj. De mindig mikor hazajövök utálok itt lenni. Utálom, hogy mindenki-mindenkit ismer, utálom, hogy pletykálnak, és utálom, hogy rajtam kívül mindenki tökéletes.
Hogy tudnék felszabadulni itthon is?
Ahhoz úgy tűnik, nem éltél eleget itthon, hogy a -ba, -be és a -ban, -ben ragok közt különbséget tudj tenni.
Nézd, ha külföldön folytatod a tanulmányaid, olyan környezetben, ahol már a helyed is megtaláltad, foglalkozz azzal. Ha csak fél éves áthallgatás volt, tartsd a kapcsolatot a kint szerzett ismerősökkel, és éld túl, amíg nem mehetsz ki újra. Sajnos a magyar mentalitással, nem lehet mit kezdeni, megszoksz, vagy megszöksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!