Korlátozva van-e a névválasztás a nemre vonatkozóan? Azaz egy lány kaphat-e Magyarországon fiú nevet (Dilen), vagy ez nem engedélyezett?
Az MTA honlapján fenn van, hogy milyen női és milyen férfi utónevek közül lehet választani. Tehát nyilván csak a gyereked nemének megfelelő nevekből választhatsz.
De miért akarsz ilyen "csodálatos" ellenkező nemű nevet adni szegény utódodnak? :(
Jézusom, mi lenne itt, ha nem lenne korlátozva.
-Józsi, gyere ide, kislányom!:DD
Van már minden, de szerintem fő nevet nem adhatsz a lányodnak, bár miután egyik ismerősöm egy kamionmárka után lett elnevezve, simán rákérdezhetsz :D
Akárhogy is transzneműség meg amikor ő se tudja, de nem is akarja tudni, mikor mi, ők angolul "gender neutral" és T/3 vagy Ze módot használunk rájuk, ekkor ha úgy tatja kedve, átanyakönyvezteti magát. De mivel ilyenről még kisbaba korában nem tudunk, a vele született nemiszerv szerint kell adni a nevet, és annak megfelelően nevelni :D
De szerintem Magyarországon legyen magyar vagy legalább lány neve, a Dilenről sokan levágják már ,hogy fiúnév. Nekem is van elég bajom a Lucával, mivel az külföldön Lúkának van ejtve, és férfinév :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!