Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Felnőtt férfi szüleivel él,...

Felnőtt férfi szüleivel él, mennyire elfogadható?

Figyelt kérdés
10 évig házasságban éltem, közös ház volt. mikor elváltunk maradtam a gyerekekkel a házban, ex férjem vissza költözött a szüleihez. én anno felajánlottam, hogy ajuk el, vagy jöjjön ő ide, megyünk mi el. de így állapodtunk meg. a nagyobbik gyerek már 18 éves és mindig mondja, hogy ő nem akar úgy élni mint apa, hogy szülőkkel 50 évesen. szerintem is elég gáz amugy. igazából nem az, hogy 50 évesen ott lakik, hanem, hogy semmit nem csinál. az anyja főz, takarít, mos rá. szerintem teljesen más képet kapna az ember róla, ha legalább magának intézné el a dolgait. most van egy párom, aki 40 éves. ugyanez a sztori. elvált, ott hagta családra a házat, mindent. ő is vissza költöztt szüleihez. de ő magának teszi be a mosást, főz, takarít, mintha külön háztartásban élnének. szerintem akkor gáz, ha egy férfi otthon lakik, ha nem csinál semmit. vagy nektek mi a véleményetek erről?
aug. 13. 08:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
64%
Az a gáz, ha otthon fekszik valaki egész nap, munkája nincsen, kiadásokba nem száll be, házimunkát nem végez semmit és a hála legkisebb jelét se mutatja a szülei felé. Na ez qrvára gáz. Amúgy pedig senkinek semmi köze hozzá, mindenki helyzete más és más.
aug. 13. 08:33
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én talán elfogult vagyok, de a leírás végével és 1-essel értek egyet. Példának okáért nálunk alábbi a szitu. Anyummal maradtam, közös lett a lakás, párom ide költözött, igazából mi vezetjük már a háztartást anyum helyett, anyum már rossz állapotban van. Bár kapcsolati együttélés előtt még anyum főzött rám egy rosszullétéig, de természetesen beleszálltam mindenbe és aztán megfordult a kocka. A rezsibe többet szálltam bele és most is én szállok bele többet, ezzel segítem őket. (Párom fizetése nagyon alacsony is.) Én csak mosást nem csinálok. :D De másból én csinálok többet, tehát alternatív munkamegosztás.
aug. 13. 08:55
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

2+

Illetve nagy helyem-helyünk van.

aug. 13. 08:57
 4/22 anonim ***** válasza:
70%
Mikor veled volt 10évig akkor sem csinált semmit?
aug. 13. 09:00
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Minek hasonlítgatod össze a volt férjedet meg a "párodat". Még mindig nem zártad le?
aug. 13. 09:00
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezen csámcsogni sokkal gázabb, mint mamahotelezni!

Őszinte legyek? Nincs véleményem. Elfogadható vagy nem elfogadható? Kihez, mihez képest? Illetve kinek?

Sajnos az egész kérdés a minősítésre, a társadalmi normákra van kihegyezve, ami valamiféle rejtett megfelelési és megfeleltetési kényszerre épül.

Az, hogy egy 50 éves férfire mos, főz, takarít az anyukája, szokatlan, nem elterjedt, de nincs joga senkinek sem kívülállóként ítéletet mondani felette. Ha nekik ez így jó, ha az ő életükben ez így komfortos, akkor csak önmagában azért energiát tenni egy megvetésbe, egy kibeszélésbe és tényleg ezen csámcsogni, na az gáz.

aug. 13. 09:05
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
6: Like! :-)
aug. 13. 09:14
 8/22 anonim ***** válasza:
23%
Az a gáz, hogy a közös vagyon nem lett megosztva, hogy mindkét fél tisztességes külön életét kezdhessen. Értem, hogy így allapodtatok meg, de kérdés, hogy miért, mi van a háttérben. Amúgy 50 évesen a szülőknélakni gáz, egy felnőtt embernek kell, hogy igénye legyen a privát szférájára. Ezt albérlettel meg lehet oldani. Én biztos, hogy az albérletet választanám, a szülőkkel lakást maximum néhány hónapig, amíg a kaució osszegyulik. De pl a ti esetetekben a férjed helyében nem mentem volna ki a közösből, amíg nem sikerül megosztani.
aug. 13. 09:15
 9/22 A kérdező kommentje:
én szerettem volna ki menni a lakásból, mert nem akartam a hitelt fizetni, de aztán nem sikerült megegyezni. és nem, nem az anyagiakban, mert én inkább mentem volna albérletbe, csak hogy "ne üres kézzel" menjen innen. nem volt fair szerintem, de végül így alakult. mikor együtt voltunk se csinált semmit. és nem csámcsogok rajta, mert engem ez abszolut nem érdekel, hogy otthon lakik. csak nekem van különbség a között hogy mamahotelben lakik, vagy a szüleivel él. mert az gáz, ha semmit nem csinál otthon, anya kiszolgálja az 50 éves pici fiát meg mossa rá a gatyát, vagy hogy egy férfi megcisnálja a maga dolgát otthon ugyanugy főz meg indít egy mosást.
aug. 13. 09:49
 10/22 anonim ***** válasza:
84%

"és nem csámcsogok rajta, mert engem ez abszolut nem érdekel, hogy otthon lakik. csak nekem van különbség a között hogy mamahotelben lakik, vagy a szüleivel él. mert az gáz, ha semmit nem csinál otthon, anya kiszolgálja az 50 éves pici fiát meg mossa rá a gatyát, vagy hogy egy férfi megcisnálja a maga dolgát otthon ugyanugy főz meg indít egy mosást."

De sajnos csámcsogsz! Mert miért érdekel, miért foglalkoztat? Neked nem mindegy, hogy hogy él?

aug. 13. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!