Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egyetem alatt lakhatás?

Egyetem alatt lakhatás?

Figyelt kérdés

Sziasztok, van egy kis dillemám, ezzel kapcsolatban tenném fel a kérdést.

Most leszek elsőéves Budapesten, teljesen új lesz minden. Aztán persze ott van a lakhatás kérdése. Kollégiumba minden bizonnyal nem kerülök be, ettől még megpályázzuk de "sajnos" nem vagyok rászorulva. Nézegetjük a lakáshirdetéseket is, hogy betársulnék valakihez lakótársnak, de őszintén, eddig kb csak olyan helyeken voltunk, ahol a 2-3-4 ember teljesen különböző, dolgozó emberek, külföldiek, stb. Ha már lenne tapasztalatom, kicsit idősebb lennék, azt mondanám oké, de ez így nekem most nem lenne komfortos. Aztán most lenne egy lehetőség, hogy egy garzonlakásban lakhatnék, de persze egyedül. Én ettől azért tartok, mert félek, hogy így kevésbé tudnék barátkozni, sokat gubbasztanék otthon, (erre sajnos hajlamos vagyok ha nincs megfelelő társaság).

De persze sok előnye van, mert a magam ura lehetek, nem kell senkihez sem alkalmozkodnom, tudok figyelni a tanulásra, stb.

Az optimális tényleg az lenne, ha 1-2 baráttal össze tudnánk költözni, de az a baj, hogy a gimis barátaim kollégisták lesznek, az egyetemről pedig senkit sem ismerek és a gólyatábor is viszonylag későn lesz.

Így a kérdésem, hogy mennyit befolyásol, hogy az ember hol, hogyan lakik egyetem alatt, mennyire leszek "hátrányban" pl a kolisokkal, lakótársakkal szemben a társasági életet tekintve?

Lehet, hogy én gondolom nagyon túl, de nekem nagyon fontos, hogy legyenek barátaim egy idegen városban, egy teljesen új élethelyzetben.

Minden meglátást, tanácsot szívesen fogadok.

aug. 8. 21:29
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Örülj neki, hogy a szüleid fizetnek garzonlakást. Egyedül laksz, úgy, ahogy neked tetszik, barátkozni meg azon kívül is lehet.
aug. 8. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Amikor én jártam egyetemre, az egyetemi Facebook csoportokban kerestek a legtöbben lakótársat. Ilyenek már nincsenek?
aug. 8. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt akartam írni mint a 2es, nekünk is voltak pár éve még ilyen csoportok, ahol lehetett egyetem előtt ismerkedni, lakótársakat, szobatársakat keresni.
aug. 8. 23:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Van ilyen csoportunk, de nem igazán jelezték hogy igényük lenne lakótársra. :/
aug. 9. 00:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Te is írhatsz ki kérdést, ha mindig másokra vársz akkor elmegy melletted a világ :D
aug. 9. 00:08
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Ha megtehetitek, hogy mehetsz egyedül egy garzonlakásba, akkor szerintem ezt válaszd, nem csak a kollégistáknak vannak barátaik az egyetemen. Ez lenne a legkényelmesebb opció.
aug. 9. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Már miért ne kerülnél be koleszba? Családbarát kormány mindent megtesz a polgárok jólétéért!
aug. 10. 12:21
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

7-es, én pl azért nem kerültem be, mert nem laktam 50 km-re a sulitól, csak 48-ra :D

Igaz, hogy több, mint egyórát kellett utazni, de az egyéni szoc. problem.

aug. 12. 14:12
 9/9 anonim ***** válasza:
55%
Szia ugyan ebben a helyzetben vagyok annyi különbséggel, hogy én nem engedhetek meg magamnak külön garzont. Szerintem nem nehezebb barátkozni inkább csak többet kell saját magad barátokat keresni, ha valakivel minden nap együtt élnél egyértelmű, hogy azt már akarva akaratlanul, de a barátod lesz ( Vagy nam xd ). Én is a kollégiumra pályázok...sajnos önköltséges vagyok, így nem sok esélyt adok neki.
aug. 13. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!