Egyetem alatt lakhatás?
Sziasztok, van egy kis dillemám, ezzel kapcsolatban tenném fel a kérdést.
Most leszek elsőéves Budapesten, teljesen új lesz minden. Aztán persze ott van a lakhatás kérdése. Kollégiumba minden bizonnyal nem kerülök be, ettől még megpályázzuk de "sajnos" nem vagyok rászorulva. Nézegetjük a lakáshirdetéseket is, hogy betársulnék valakihez lakótársnak, de őszintén, eddig kb csak olyan helyeken voltunk, ahol a 2-3-4 ember teljesen különböző, dolgozó emberek, külföldiek, stb. Ha már lenne tapasztalatom, kicsit idősebb lennék, azt mondanám oké, de ez így nekem most nem lenne komfortos. Aztán most lenne egy lehetőség, hogy egy garzonlakásban lakhatnék, de persze egyedül. Én ettől azért tartok, mert félek, hogy így kevésbé tudnék barátkozni, sokat gubbasztanék otthon, (erre sajnos hajlamos vagyok ha nincs megfelelő társaság).
De persze sok előnye van, mert a magam ura lehetek, nem kell senkihez sem alkalmozkodnom, tudok figyelni a tanulásra, stb.
Az optimális tényleg az lenne, ha 1-2 baráttal össze tudnánk költözni, de az a baj, hogy a gimis barátaim kollégisták lesznek, az egyetemről pedig senkit sem ismerek és a gólyatábor is viszonylag későn lesz.
Így a kérdésem, hogy mennyit befolyásol, hogy az ember hol, hogyan lakik egyetem alatt, mennyire leszek "hátrányban" pl a kolisokkal, lakótársakkal szemben a társasági életet tekintve?
Lehet, hogy én gondolom nagyon túl, de nekem nagyon fontos, hogy legyenek barátaim egy idegen városban, egy teljesen új élethelyzetben.
Minden meglátást, tanácsot szívesen fogadok.
7-es, én pl azért nem kerültem be, mert nem laktam 50 km-re a sulitól, csak 48-ra :D
Igaz, hogy több, mint egyórát kellett utazni, de az egyéni szoc. problem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!