Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédaiddal milyen...

A szomszédaiddal milyen szintű tolerancia működik?

Figyelt kérdés
Ahol most lakom az utcában ott teljesen elfogadott dolog a vasárnapi délutáni fűnyírás. Vagy az éjfélig tartó kerti party. Előtte panelban laktam, ott már verték a falat a szomszédaim ha köhögtem egyet délután. Nemtudom melyik a reális :D
aug. 6. 18:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Való színű.
aug. 6. 18:39
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

Auértbkelett szárítógépet vennem mert egész évben égetnek, füstőlnek.

Nem is a közvetlen szomszedaim, hanem beazonosíthatatlan eredettel, de leülepstik a bűz.

Szerinted? 😂

(Plusz az aksigyárak, de most hagyjuk ezt a vonalat.)

Amúgy a buli zaja nem zavar, elég kultúráltan csinálják.

Bár pár napja az egyik falusi paraszt, aki már panelban is lakott, kihívta a rendőrséget az egyik utcabelire, pedig teljesen okés buli volt.

aug. 6. 18:51
 3/14 anonim ***** válasza:
40%

Itt a fűnyírás szerintem senkit se zavar. De pl. a szomszédomnak van műhelye, szokott hegeszteni stb, naptól független. Minket nem zavar. De most érted, ahogy kinyitod az ablakot, hallod gyerekek kiabálását, stb, szóval így alapból teljesen csend sosincs, de az ember pont ezért hozzászokik és nem kezd el rinyálni a legapróbb zaj miatt.

Az éjjeli hangzavar pedig.. ameddig nem minden napos, addig ok.

aug. 6. 18:59
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
Vidéken nőttem fel és jelenleg is vidéken élek. Tavasztól nyárig a fűnyíró megy, ősztől télig a láncfűrész. Nekem ezek megszokott zajok, nem zavarnak. Nyilván nem egész nap mennek, viszont olykor vasárnap is 1-1 órát. A zene sem zavar ha nem hallatszik be nagyon. Égetés ritkán van, ki lehet bírni. Amúgy 95%-ban nyugi van.
aug. 6. 19:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Panelban lakom. A szomszédokat szinte soha nem hallom, pedig vannak sokan. Ha valamelyik közeli szomszéd felújít, az zavaró tud lenni, de ritkán van ilyen, kibírható. Na meg van házirend, nagy zajjal járó tevékenységet nem lehet végezni este és hétvégén.
aug. 6. 19:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Sose veszem észre, ha füvet nyír bárki is, felőlem ebédidőben is tolhatja, nem zavar. A bulinak ha vége van éjfélig, és nem heti rendszerességű, azt tolerálom. A panelban jobban zavart, mert közelebb volt.
aug. 6. 20:02
 7/14 anonim ***** válasza:
Az élettel együtt járó természetes hangok, mint fűnyírás, haz felújítás, gyerek zsivaly természetes dolgok. Mondanám hogy este azért már csend legyen.. De aki éjszakás kénytelen nappal aludni, neki sincs csend. Kibirhato.
aug. 6. 20:23
 8/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az alapjog, hogy az otthonunkban csendben, másokat nem zavarva élünk.

Egyesek erre tesznek magasról, mert nem illemtudók, és nem jólneveltek.

Az idegrendszerük nem fejlett annyira, hogy egészségesen, zajmentesen legyenek képesek élni, és figyelni másokra.

Ezt mindenki tudja.

Ők is.

aug. 7. 01:18
 9/14 anonim ***** válasza:

7

Ezek nem természetes zajok.

A gyerekre pl nyugodtan rászólhatsz, ha ordibál, hogy fejezze be, csak azért mert te azt mondod.

A nyuggereknek sem feltétlenül kell hétvégén reggel 7-kor berregtetniük a fűkaszát. Gondoljanak azokra, akik pihennének kicsit, mert mondjuk velük ellentétben hétköznap dolgoznak, korán kell kelniük.

Egymásra kellene kicsit figyelni.

De persze, ha a gyerekedre nem szólsz rá, ha őrültet játszik,mert szerinted ez természetes, nincs min csodálkozni.

aug. 7. 01:29
 10/14 anonim ***** válasza:

Én pl a szar szagot nem tolerálom. Malacokat tart az egyik szomszéd, és eleinte csak akkor takarított amikor bejelentettem. Már most anélkül is megy neki.

Fűnyírás senkit se zavar, sőt, ha valaki rákezd vasárnap akkor nyomatja a többi is.

A visító kölyköket is elviseli mindenki.

Bulizni nem szoktak 10 után. Gondolom más meg az ilyeneket jelentgeti.

Kóbor macskákat, kutyákat lövik, mérgezik az egész faluban. Idén 3 döglött macskát is találtam a kertemben.

aug. 7. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!