Bunkó szomszéd esetén mennyire érdemes toleránsnak lenni és nem elmenni a végsőkig?
Felső szomszédtól állandóan csikkek, hamu szóródott le a párkányomra, pedig megoldhatná a dolgot annyival, hogy vesz egy nyomorult hamustálat.
Szóltam neki, tagadta a dolgot, aztán lefotóztam kintről aktus közben és ráküldtem a közös képviselőt.
Ezután annyit javult a helyzet, hogy "csak" heti kb. egy alkalommal találok némi hamut a párkányon. Ezzel még mindig tehetnék birtokháborításért feljelentést, de lehet, hogy már túlzás lenne? Nálatok ez beleférne már az élni és élni hagyni elvbe, vagy elmennétek a végsőkig? A hamu már nem is zavar, csak az a tény, hogy esetleg még mindig azért csinálja, hogy bosszantson.
Figyelj öcskös az hogy te nem tudod kezelni a helyzetedet és feljelentgetsz másokat meg birtokháborítás miatt pereskedsz ami húzódik hónapokig / évekig ami idő alatt úgysem történik semmi aztán ha nem tudod bebizonyítani 100% biztosan hogy onnan származik a hamu + cigi (pl: videófelvétellel ahol látszódik az egész folyamat hogy a szomszédod kidobja a cigit és az pont a te területesen landol) akkor semmi nem fog történni, de még akkor is felmenthetik ha tényleg odahamuzott, nem azt jelenti hogy mindenki ilyen szerencsétlen balf.sz mint te vagy.
Nekem ha bajom van valakivel akkor először megkérem szépen amit az esetek többségében megértenek, ha pedig továbbra is bajom van akkor másodszorra már határozottan elmondom hogy mi a helyzet. Érdekes módon eddig fogták az adást anélkül hogy bárki mást (közös képviselő, jogászok, ügyvéd, TEK) be kellett volna vonnom. 10 perc alatt le is rendeződött a nézeteltérés.
"hogy bosszantson."
Nem, nem azért csinálja, hogy bosszantson, azért csinálja, mert nem érdekli a környezete.
Rakj rendet a fejedben, ne legyél paranoiás, főleg ne agresszív. (#5)
És főleg ne legyél szuperérzékeny egy társasházban, ahol sokféle korú, habitusú emberke él.
Ha befújja a párkányra, erkélyre a szél az afrikai sivatagi port, kit jelentesz fel?
6: egyetértek, szerintem sem éri már meg emiatt folytatni. Aki csinálja egyébként ő vélhetően a fent lakó pár felnőtt gyereke, egy kicsit félnótás. Lehet nem is tudja, hogy még mindig nálam landol az a kevéske szemét.
9: azért az, ha valaki egy hamutartóval megoldhatja a problémát, akkor az elvárható, hogy megtegye. Nem a szaharai szelet kérem arra, hogy ne fújjon.
A második válaszomért elnézést, csak kiakasztott az, hogy valaki rögtön verekedni akar, és ha ezt elutasítom akkor balf_asznak nevez, mintha ez lenne az egyyetlen módi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!