Akadékoskodó, az államigazgatásban dolgozó új szomszéddal mit lehet tenni?
Ne állj vele szóba! Ne engedd be! Ha bemegy, akkor ő követ el birtokhábotítást. Ez egy zavarodott embernek tűnik.
Ha feljelent, akkor meghallgatnak Téged is. Esetleg legfeljebb kapsz egy figyelmeztetést, és megmondják, hogy mihez tartsd magad.
"mert neki a csend és nyugalom kell,"
Öcsi, akkor kussolj be és húzzál haza mert meghirdetem a házamat és a legputrisabb csokos cigány csapatnak fogom eladni. Direkt neked fogom kiválasztani a "legjobbat". Majd átugrik hozzád Elemér báttya és jól s3ggb3dug a paragrafusaiddal együtt.
Sose értettem azokat, akik a csend és a nyugalom miatt költöznek falura, és nincsenek tisztában azzal, hogy ott ugatnak a kutyák, kukorékol a kakas, csiripelnek a madarak, van flex, fűnyíró... stb. Én Budapesten nőttem fel, de sok időt töltöttünk falun is rokonoknál nyaranta, szóval ismerem mindkettőt. Teljes csend sehol nincs, ahol emberek élnek, de azért van egy zajszint, amit el lehet viselni.
Ő valószínűleg csak szeret fontoskodni, nem hiszem, hogy tartanotok kellene tőle, nem úgy tűnik, hogy problémások vagytok, vannak sokkal rosszabbak is (és sokszor azokkal sem foglalkoznak panasz esetén...). Szóval engedjétek el a fületek mellett, tegyen feljelentést, aztán majd ha kijönnek ellenőrizni, nem valószínű, hogy találnak kifogást. Max. szólnak, hogy este 10 után már csendesebben szórakozzatok. A villanyoszlopot nem fogják az ő kérésére átépíteni.
"elkezdte azt emlegetni, hogy közszolgaként ő felesküdött a hatályos törvények betartására és betartatására"
Nahát, ez aztán komoly dolog. Szerintem említsd meg neki a hatályos törvények betartása kapcsán a Btk. 222.§-t, ami arról szól, hogy a "köz" más tagjait zaklatni törvénytelen dolog - és ő éppen ezt teszi.
Én a kertipartis esetnél azt mondtam volna, hogy ha akar nyugodtan csatlakozzon hozzánk (lehet, hogy azért zavarta, mert féltékeny volt, hogy ti jól éreztétek magatokat) és ha meg ezt a felajánlást elutasítja, elküldtem volna.
Amúgy szerintem mivel, hogy "50 körüli, gyerektelen egyedülálló hárpia", biztos csak féltékeny arra, hogy ti meg ott vagytok egymásnak és jólérzitek magatokat és nem vagytok magányosak. Az is lehet, hogy csak társaságra vágyik. Ettől függetlenül elég szörnyű egy embernek tűnik így a leírás alapján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!