Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Budapesti munkavégzéshez...

Budapesti munkavégzéshez szükséges budapesti tartózkodási hely?

Figyelt kérdés
Szeptembertől szeretnék felköltözni Budapestre munkavégzés (teljes munkaidő) céljából és egy albérletben fogok lakni. Szegedi állandó lakcímmel (lakóhellyel) rendelkezem és nem tudom megoldani az ideiglenes tartózkodási helyemnek a bejelentését Budapesten. Erre az állapotra nézve csak az egészségügyi ellátásom akadályozott vagy más hátrányok is érhetnek (pl. nem tudok munkát végezni a fővárosban)?

aug. 3. 14:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A munkavégzésben nem akadály, ha Pesten kívül laksz...
aug. 3. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az egészségügyi ellátás a gáz, ahogy írtad is.
aug. 3. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Munkavégzéshez konkrétan nem. Párom nagyon távolról jött, tartózkodási címe előző lakhatása által Budapest melletti helyen maradt, közben hozzám költözött Pesten és nem csináltatta meg.
aug. 3. 17:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Munkát lehet vállalni. 11. éve lakok Budapesten, tart. engedélyt egy tulaj engedett bejelenteni, viszont a munkahelyeim mind tisztán bejelentettek, úgy, hogy közel 200 km-re van a hivatalos lakcímem, tehát egyértelmű, hogy nem onnan járok be minden nap. Egy csomó helyen meg kellett adnom a valódi lakcímem is, kiemelték beléptetéskor, hogy ez az, ahol lakom, tehát ne az otthonit adjam meg, ez nem egy hivatalos irat, ez nekik azért kell, hogy ha pl este 10 és reggel hat között végeznék, és biztosítanak hazaszállítást, akkor ahhoz.

Amit covidkor kaptam fecni, hogy én legálisan tartózkodok az utcán munkából jövet-menet, azt párszor kérte tőlem rendőr, és arra a hivatalos lakcímem kellett beírni. Egyik rendőr sem rugózott ezen, hogy ha én hivatalosan az ország keleti csücskében lakok, akkor miért sétálok az éjszakai buszról leszállva délnyugat felé, mind felfogta, hogy albérletben lakom, nincs ennek külön rubrika a fecnin, hogy amúgy _valójában_ hol lakom, csak a hivatalos állandó lakcímnek volt.

Amit viszont mindenképp tegyél meg, hogy átkéred magad valamelyik közeli háziorvoshoz. Bármennyire jó is az otthoni, hidd el, ha benyalsz valami szart, nem fogsz levonatozni Szegedre egy rohadt táppénzes papírért, és ha ne adj' Isten sérülést szenvedsz, ami utógondozást igényel, akkor szintén hatalmas előny, ha bemehetsz a legközelebbi Sztk-ba, vagy rendelőbe. Engem 2018-ban elsodortak biciklivel, nyilván ilyenkor a legközelebbi kórházba visz be a mentő, de varratszedésre haza kellett volna utaznom, nem tudtam, szóval azt megoldottam magánban, de a sebgondozást, kötözést én csináltam otthon, mert aint no way fogok négy órát utazni ezért oda, aztán vissza, olyan tömegközlekedésen, ahol ha eddig nem fertőződött el, majd most el fog, pláne, hogy egy nap múlva hazaengedtek a kórházból, és munkaképesnek nyilvánítottak, tehát jártam dolgozni, időm se lett volna menni.

aug. 3. 17:12
 5/5 anonim ***** válasza:
49%
20 éve nem mentem sztkba. Olyan az ellátás. Inkább az életet választom.
aug. 3. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!