Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Társasháziak! Mit tároltok a...

Társasháziak! Mit tároltok a pincében?

Figyelt kérdés

Nekem még szerencsém van, mert az én pincém viszonylag elöl van a többihez képest, és a harmincas évekbeli óvóhely jellegétől eltekintve egészen vállalható kis lyuk.

De a lépcsőház többi lakója nem ilyen szerencsés, nekik hátrébb van egy kivilágítatlan, omladozó folyosó pár középkori börtönökre hajazó lyuk, amin lassan már ajtó sincs, caak kartonpapír, a másik lépcsőháztól pedig egy rozsdás drótháló választja el. Itt simán lehetne urbexelni, de még a hajléktalannak se felelne meg, mert bármelyik utcai pad különb tőle.

Ha felmegyünk a lépcsőházba, az gyönyörűen fel van újítva, ki van festve. Új a kaputelefonunk is, a lépcsőhái ablakok új műanyagok, a szomszédok képeket tettek ki a falakra, hogy otthonosabb legyen (tehát nem c környék, nem azért néz ki így).

Csak a pincét felejtették el valahogy.

Ez egy ötvenes években épült háromemeletes tégla társasház. A legtöbb lakás belül is fel van újítva.

Ehhez képest a pince olyan, hogy én a szemétrevaló, üzemképtelen hűtőmet se tenném a hátsó lyukakba.

Az én első lyukamban is csak pár karton kólát tárolok, ami fent nem fér el, mert nekem jutott egy korhadozó faajtó is, ami kb attól szétesik, ha erősebben megfogom.

Fogalmam sincs, miért van ez így. Még csak 10 éve lakom itt, az előéletét nem tudom. Előrehaladás meg azóta nem volt a pincét illetően. Nem is lesz.

2024. aug. 1. 00:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit
2024. aug. 1. 00:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
3 db biciklit
2024. aug. 1. 00:24
 3/10 A kérdező kommentje:
De nektek emberhez méltó a pincétek?
2024. aug. 1. 00:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Épp ezért tartom ott a bicikliket. Azoknak semmi bajuk nem lesz ott.
2024. aug. 1. 00:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A mostani lakásomhoz pontosan ugyanilyen a pince. Én csak egy nem túl drága bringát tárolok lent, illetve lomokat, üres kartondobozokat amik jók lesznek még vmire, felújításból visszamaradt darabokat, részben tartaléknak ha javítani kéne idefent valamit. Egyszóval lomtár. Bár tény, ha nem lenne akkor bajban lennék a biciklimmel, hogy hol tároljam. Szóval én összességében pont örülök neki, még ha ilyen szakadt romos akkor is.
2024. aug. 1. 00:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem? Minden, ami nem vállalhato egy lakásban. Bicaj, gumi abroncsok, limlom, ami "majd jó lesz még valamire". Aztan ha egy új lakó beköltözik, annak már hely se marad, mert sose szanálják ki a xarjaikat... Tapasztalat.
2024. aug. 1. 07:36
 7/10 anonim ***** válasza:
45%
Emberi maradványokat
2024. aug. 1. 10:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A miénk nagyon kulturált. Szépen rendben van. Egy nagy közös légtér, amiben lécekből alakítottak ki zárható tárolókat, boxokat. Ehhez hasonló, csak a miénk nem fém, hanem keskeny falécekből áll:

[link]

Van benne egy bicikli, autó téligumik, meg pár nagyobb kartondobozban (2-3 doboz általában) felesleges tárgyak a lakásból, amikor szelektálok. Amíg el nem adom őket vagy el nem ajándékozom, addig lent pihennek a pincében, hogy fent több helyünk maradjon a lakásban. Általában porcelánok, étkészletek, tányérok, poharak, bögrék, kisebb konyhagépek, könyvek, ruhák, cipők, ilyesmik. Nem nyirkos a pince, teljesen száraz, így nem mennek tönkre lent a tárgyak. Meg nem is maradnak ott sokáig, csak amíg el nem viszik őket gyorsan. Nem halmozok fel a tárolóban sok mindent egyszerre, igyekszem folyamatosan üríteni a dobozokat, hogy ne uralkodjon el a káosz, ne lomtár legyen belőle haszontalan kacatokkal zsúfolásig tömve, hanem tároló, pár hasznos és szükséges dolog kulturált tárolására alkalmas helyiség maradjon.

2024. aug. 1. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
3 db bicikli van lent, pár szerszám, meg pár kiló virágföld. Nagyon nem merünk ott tárolni mást, mert nagy esőzés esetén a szennyvíz elönti a pincét és min. fél méter magasan áll ott akkor a cucc. 2x jártunk már így, elég nagy meglepetés volt, amikor először megtörtént... (az előző tulaj elfelejtett róla szólni, pedig akkoriban kifejezetten sokszor volt ilyen)
2024. aug. 1. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Nálunk még a padló sincs megfelelően lebetonozva, ázik az egész a nedves földről, azért nem viszek le semmit, hogy tönkremenjen. Mikor beköltöztünk, egyszer megnéztük, mert mondta a tulaj, hogy tartozik hozzánk is egy tároló, megláttuk, inkább kifordultunk. Kulcsunk sincs hozzá.
2024. aug. 3. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!