Az öregeknek hogy lehetne segíteni, miért nem csinálnak nekik ilyeneket?
Ma boltból hazafele beszélgettem egy idős nénivel, és már korábbról is tudok a jelenségről: amikor ez a réteg teljesen elszeparálódik tőlünk, a társadalomtól, annyira magányosak. Meghalt a Férje is szeptemberben, 2 les és szovaltas is már valami nekik a napjukban…
Így érettebben már értem az sztk-ban miért van mindig annyi öreg akinek szofosása van vagy el akarja mesélni a fél életét stb.
A lényeg hogy ha a kerületben szervezzen valaki egy klub délutánt nekik heti egyszer, arra vajon kiket érdemes megkeresni? Egyáltalán miért nincs ilyen sehol?
Irtó magányosak, akik leélték már az életüket, a párjuk már meghalt, és egyedül vannak nap nap után.
Itt van nem messze egy művelődési ház, kerület tudna csinálni ilyesmi. Hozzánk tarsast vagy tea, limonádé és beszélgetnek, kártyáznak, mit tudom én. Vagy vmi szervezetet lehetne megkeresni?
Azt se tudom lenne e rá valós igény, de sjanos rengeteg magányos idős ember él körülöttünk… Csodálom h leszarja őket mindenki, amikor politikai szempontból is “megérné” foglalkozni velük, ahogy szoktak is.
Elméleti kérdés, de merte érdemes egy ilyen öregeknek szóló delutan össze húzásért fordulni? Pl a helyi művházba?
"Egyáltalán miért nincs ilyen sehol?"
Na és ki fizetni a helyiség bérleti díját, ki fizetné azt a személyt vagy személyeket aki esetleg kiküldi a meghívókat, leszervezi az embereket és esetleg segít nekik az odajutásban?
A világban szinte semmi nincs ingyen.
Persze az elképzelésed annyira nem rossz, de baj inkább az, hogy a legtöbb ember alapbók be van zárkózva és egyáltalán nem nyitott másokra. A jelenséggel nyilván én is találkoztam, mikor nagyon mesélhetnéke van egy idősnek úgy, hogy nem is ismer.
Vannak ilyenek.
Anyósomat is próbáltuk rábeszélni, hogy menjen, legyen közösségben. Az volt a válasza, hogy "ott mindenki hül.e"
Akkor - szerencsére- csak nem vagyok célcsoport. :D és elkerülte a figyelmem, ha van ilyen. Majd utánanézek. :)
Egyébként pont erre gondoltam én is, hogy egyáltalán el is mennek/mennének, vagy visszatartja őket minden egyéb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!