Akinek van gyümölcsfája a ház előtt, mit szóltok
akkor, mikor onnan szedegetik le mások a termést?
Figyelt kérdés
Már fogom a fejem, mert a házunk előtt 2 fa rogyadozik a 2 féle szilva alatt, még nem érett meg, de nem nagyon zavartatta magát itt a helybéli kisebbség, jöttek kosarakkal, zacskókkal, és leszedték az összeset a fáról apránként tavaly.
Már inkább úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, pedig egy kis öreg házaspár nagyon udvariasan kérte, hogy szedhessenek, majd hoztak lekvárt, meg még fizetni is akartak...nem fogadtam el.
Elég sok munka van ezekkel a fákkal, sajnos már itt voltak, mikor ideköltöztünk.
Sajnos a közterület az ilyen. Hivatalos KÖZ, de amikor mondjuk a füvet kell vágni, vagy sózni a járdát, akkor már a te felelősséged.
2024. jún. 11. 17:58
13/29 anonim válasza:
írd rá hogy frissen permetezve, hátha tudnak olvasni.
2024. jún. 11. 18:17
14/29 anonim válasza:
Be kell az ilyeneknek szólni egy láthatatlan helyről, hogy:
"Látom, hogy magyarok vagyunk...".
2024. jún. 11. 20:49
15/29 anonim válasza:
Bocsi, hogyha rosszul tudom, de a ház előtti 1-2 méter még nem magán terület? Legalább is én úgy emlékszem mert nálunk is volt ebből vita, hogy csomó embernek leszedték a fáról a gyümölcsöt. Bár volt, hogy este séta közben láttunk "tolvajokat" hogy csendben szedegették bele egy vödörbe valaki fájáról.
2024. jún. 12. 00:28
16/29 A kérdező kommentje:
Szerintem közterület, de a ház lakója köteles gondoskodni róla, valahogy így szól a szabály.
Vagyis elterül valaki a jeges járdán a ház előtt, hogy összegabalyodnak a lábai, a ház tulaját veszik elő.
2024. jún. 12. 07:52
17/29 Katona Dius válasza:
Igen, a ház és az úttest közötti részt köteles vagy megfelelően tartani, különösen, ha a járdás oldalon laksz (jűrda sózás, fű nyírás, bokor metszés, egyebek). Mert bár közterület, de ha dolgozni kell vele, akkor a "te házad előtt van"
2024. jún. 12. 11:06
18/29 anonim válasza:
Nálunk is szedik a cigányok. Én kivágtam a fát. Engedélyt kértem a jegyzőtől, hogy ne legyen belőle jelentgetés. Két másik fát kellett helyette ültetnem. Nyilván azok nem gyülölcsfák lettek.
2024. jún. 12. 14:03
19/29 anonim válasza:
Rájuk szóltam. Amúgy az a vicces ebben a közterület kamuban, hogy a fámról leszedheti a gyömit bárki, de a járdát ha nem sózom fel - pedig közterüleT!!!!!!! -, akkor kapom a büntit. Hogy is van ez?
2024. jún. 12. 15:46
20/29 Katona Dius válasza:
Így van sajnos pedig, hiába is nélkülözi a logikát a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!