Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akinek van gyümölcsfája a ház...

Akinek van gyümölcsfája a ház előtt, mit szóltok akkor, mikor onnan szedegetik le mások a termést?

Figyelt kérdés

Már fogom a fejem, mert a házunk előtt 2 fa rogyadozik a 2 féle szilva alatt, még nem érett meg, de nem nagyon zavartatta magát itt a helybéli kisebbség, jöttek kosarakkal, zacskókkal, és leszedték az összeset a fáról apránként tavaly.

Már inkább úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, pedig egy kis öreg házaspár nagyon udvariasan kérte, hogy szedhessenek, majd hoztak lekvárt, meg még fizetni is akartak...nem fogadtam el.

Elég sok munka van ezekkel a fákkal, sajnos már itt voltak, mikor ideköltöztünk.

Inkább már kivágatnám.

2024. jún. 11. 13:07
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%

Ha közterületen van akkor bárki szedhet róla, viszont íratlan szabály hogy nem szokás leszüretelni vödörrel az egészet.

Ha kerítésen belül van akkor lopás, rendőrt kell hívni.

2024. jún. 11. 13:13
 2/29 A kérdező kommentje:

Ja, pár szem oké, de amikor órákig itt csoportosulva zajongva szüretelnek, az kissé bosszantó.

Amikor kimentem, elkezdtek vihogni, hogy milyen finom, majd jönnek éjjel inkább.

És jöttek is.

2024. jún. 11. 13:17
 3/29 anonim ***** válasza:
87%

Azta mindenit!

Pont azt akartam írni, hogyha néhány szemet leszedne valaki, egyáltalán nem zavarna, vigye.

Na de kosárral meg zacskóval menni más fájához az kemény. Eszembe nem jutna.

Látod ha szólsz nekik, úgysem értenek a szép szóból. Ha közterületen van, akkor feljelenteni sem tudod őket.

Ilyen pofátlan embereket basszus...

2024. jún. 11. 13:48
 4/29 anonim ***** válasza:
19%
Így jártál. Kapun kívül közterület. Ha oda tetted (vagy az előző lakó), akkor vállaljátok a következményét.
2024. jún. 11. 13:56
 5/29 anonim ***** válasza:
6%

#3:

Sopánkodással nem segítesz a kérdezőnek...

2024. jún. 11. 14:01
 6/29 anonim ***** válasza:
83%

#5: Köszönöm, hogy a semmiért belémkötsz. Ezen az oldalon tudom ez a menő.

A kérdés ez volt: "Akinek van gyümölcsfája a ház előtt, mit szóltok akkor, mikor onnan szedegetik le mások a termést?"

Én azt szólom hozzá amit leírtam. Hogy ha leszednek pár szemet nem zavar, ha zacskóval jönnek zavar. A kérdésre válaszoltam.

Kemény, hogy itt abba is belekötnek aki normális. :D Egy rossz szót nem írtam...

2024. jún. 11. 14:07
 7/29 A kérdező kommentje:

3 éve vagyunk itt, vannak még egyéb furcsaságok is. :(

Már egy ideje fontolgatjuk a költözést, átlag ember számára ilyen környék nem egy opció.

Eleinte ezek nem derültek ki, vannak itt tősgyökeres helybéliek, úgy látszik nagyon fel kell venni a kesztyűt, hogy az emberre ne szálljanak rá.

Na ez nekünk nem megy. :(

2024. jún. 11. 15:35
 8/29 anonim ***** válasza:
85%
Szórj rá hashajtót.
2024. jún. 11. 16:47
 9/29 anonim ***** válasza:
Kamuzd be, hogy permetezve van, és még nem telt le a kivárási ideje (már ha felfogják a rejtett erőforrások).
2024. jún. 11. 17:06
 10/29 anonim ***** válasza:
3%
Robeszpier angol gypszi volt. Elore kitelvertek a forradalmat es szabalytalanul hajtottak vegre a kiralycseret. Pont olyan volt ,mint a mi 56-os forradalmunk.
2024. jún. 11. 17:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!