Van jogom ebben az esetben szólni a szomszédnak?
Faluban lakom kertes házban. Van egy 2 hónapos kislányom aki szerencsére jó alvó. Viszont hétvégente a szomszéd már reggel 7:30 körül füvet nyír, hangosan hallgatja a zenét, flexel, kiabál stb. Mivel pici még a lányom délután is kéne neki aludnia, viszont a szomszédunknak a vasárnap délutáni programja ugyanezek amiket már említettem. Hétköznap semmi probléma nincs, de ezek a hétvégék főleg a vasárnapok borzalmasak.
Másoknak említettem a problémát akik azt mondták hogy semmi jogom nincs szólni, mert nem este 22:00 és reggel 06:00 között hangoskodik.
Mit tehetnék?
A zajos kerti munkákat szombat délelött lehet még végezni, délután illetve vasárnap tilos.
Az nem indok, hogy kinek mikor van rá ideje, ezzel az erövel éjszaka flexelhetnek is, mert csak akkor érnek rá.
Vegyél ki szabit, és csináld meg a szomszédodnak hétköznap.
Problem solved.
Csak ugy kivancsisagbol, ti mikor nyirjatok a fuvet? Es eddig hanyan szoltak hogy hagyjatok abba?
Na ugye...
A fűnyírásban még az is befolyásoló tényező, hogy azt a fű harmatos állapotában érdemes elvégezni. Ez tovább szűkíti az idősávot - azon a bizonyos szombati napon belül is! :(
Nem ismerem a helyi sajátosságokat, de én abban gondolkodnék, hogy a háznak a fűnyírás zajának fő irányával ellentétes oldalában alakítanám ki a gyerekszobát. Ha oda beépítesz egy dupla ablakot és azt zárva tartod alvásidőben, akkor az megoldás lehet a gyerek zavartalan pihenésére.
Személyes érdekből nem korlátozhatod egy egyébként is szűk idősávban elvégezhető művelet elvégzését, - annak árnyékában pedig különösen nem, hogy vannak települések, ahol figyelik a kertművelést és keményen bírságolnak is, ha gondozatlannak ítéli meg az önkormányzat a kerted állapotát!
Kertes házban lakom, itt mindenki csinálja a dolgát hétvégén, mi is. A szomszéd éppen betonoz. A másik most vágott szét valami.
Soha nem zavart, nem is értem, bent nem igazán halljuk a házban. És van két kisgyerekem, sosem volt olyan, hogy ne tudtak volna aludni, mert csinált valamit a szomszéd, ezt nem is értem.
Egy kicsit olvass utánna és látod törvényileg mi szabad és mit nem!
Az más kérdés hogy, hogy reagál rá a szomszéd ha szólsz neki, vagy esetleg ha feljelented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!