Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kertes házban élők, ti mennyir...

Kertes házban élők, ti mennyire halljátok a szomszédot?

Figyelt kérdés

Elég szűk a telkünk, kb. 13 m széles, emiatt sajnos sok mindent áthallok a szomszédból. Főleg azt, ha a nagyothalló öregasszony kiül a teraszra telefonálni, kihangosítva. Direkt kimentem az utcára, és ott is tisztán hallani, ha telefonál.

Aztán persze mi vagyunk meggyanúsítva, hogy hallgatózunk, amikor kint vagyunk a kertben vagy a teraszon beszélgetünk.

jún. 3. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nyilvanvaloan hallani, ha a kertben valaki tesz-vesz, ha kozel vannak.
jún. 3. 15:21
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
A házak tájolása miatt a tőlem jobbralévőt hallom, ha a kertben van. De ő sem zavaró igazán. A többieket max akkor, ha mindenki a kertben van és hangosan beszélnek.
jún. 3. 15:29
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon, a két kedvenc hobbija a motoros gépek bőgetése és az óbégatás.
jún. 3. 15:37
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Bárcsak ennyi probléma lenne...

A régi szomszédok már mind meghaltak,jöttek a helyükre új emberek,más emberek.

Cigányok,ukránok,mélyszegénységben élő magyarok.

Borzasztó amennyire leszarják az együttélés íratlan és írott szabályait..

Addig is behallatszott a dübögés,de full részegen hajnal 1-kor kipakolja az udvarra a hangfalakat és ott folytatja tovább a "bulizást"...közben a két kutyája szüntelenül ugatja..

Ez volt a cigány..akinek először szóltam hogy jó lenne ha leállna minden esti zeneordíttatással mert van aki pihenni szeretne,mert dolgozni jár,és 4:10 szól az ébresztő..oké,bocsánat..2 nap eltelt csendben..kezdődött elölről minden,112,csendháborítás..kijöttek a rendőrök,ne legyen ilyen többet,másnap megint kihívtam őket mert ugye újra berugott és dübögtette a zenét,akkor már fel lett jelentve kapot egy 30.000-es csekket,közbenén még a jegyzőnél is feljelentettem állandó csndháborítás miatt,kapott egy figyelmeztetést,utána átjött és újra elnézést kért..mondtam neki hogy többet nem fogok rendőrt hívni,sem feljelenteni,ha mégegyszer az ordibálása és a zeneordíttatás miatt nem fogok tudni aludni,akkor átmegyek és beszakítom a fejét.Mondtam hogy találj inkább magad mellé egy normális nőt,takarodj el dolgozni,ne igyál állat módjára..érdekes de 3 éve nem volt "buli"..van egy baránője,és dolgozni is jár.

Ez rendben,de tavaly ukránok költöztek a közvetlen mellettem lévő házba..velük nem lenne baj,meg igazából nincs is,van 3,nem tudom milyen fajta,kis növésű kutyájuk,amik folyton ugatnak,vagyis inkább visítanak,és az én kerítésem mellé rakták a kutyaházat,a hálószobám ablaka alá..gondolhatod.Szóltam nekik,azt mondták a kutya azért van hogy ugasson..ok,birtokvédelmi eljárást indítattam a jegyzővel,kijött az állatorvos,se chip se oltás..kaptak valami büntetést..mondtam hogy leszarom ha nappal ugatnak éjszakára csináljanak velük valamit,vigye be a házba a szobájába,ugasson neki egész éjjel..azóta kettőt odaadtak valakinek mert szerintem már ők sem bírták,egy még ott van,de azt meg éjszakára beviszik a házba.A mályszegénységben élő magyarokkal igazából semmi bajom,isznak azok is,de nem hangoskodnak,nem zenélnek,nem ordítanak..viszont cserébe nem is gondozzák a kertet,az elmúlt 4-5 évben,mióta odaköltöztek,kb erdő nőtt a kertben és az udvaron..de ezt mondjuk pont leszarom.

Hidd el nem én vagyok az az ember akivel nem lehet együttélni,én soha nem ordíttatok zenét,max halkan szól a rádió kint ha kertészkedek,ha füvet nyírok nem vasárnap délután teszem hanem szombat délelőtt 10 órakor,van kutyám de én tanítottam,foglalkoztam vele,nevelve van,akkor ugat ha bajt,fenyegetést érez..a régi szomszédokkal soha nem volt ilyen baj,sőt összejártunk bográcsozni,hízóvágásra,húsvátkor,karácsonykor..Hihetetlen némelyik ember mennyire nem gondol bele hogy talán zavarhat valakit amit épp csinál..

jún. 3. 15:37
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

A szomszéd maga nem, de a tetves kutyája, akit kibszik az udvarra 0-24, nulla fárasztás nulla mozgatás, és a kutya gyakorlatilag éjjel-nappal megállás nélkül ugat - na EZ zavar.

Szóltam neki szépen, csúnyán, aztán ráhívtam a jegyzőt, miután nem volt változás, végül az állatvédőket, akik elvitték hálisten! az állatot.

Szeretem a kutyákat, de amikor egész éjjel visítva-hörögve ugat "az a dolga" - na, azt nem tűröm.

jún. 3. 16:09
 6/10 Katona Dius ***** válasza:

Az egyikeket csak akkor, ha bulinak (családi kerti parti, stb) nyaranta gyakoribb, heti 1 alkalom talán, mikor kis zsibongás áthallatszik, de nem zavar.

A másik szomszéd udvarár nyílik a kamra és a fürdő ablak, volt olyan karácson, mikor áztam a kádban és tökéletesen hallottam, ahogy az udvar közepén veszekednek. Őket mindig jobban hallottam. Ők már elköltöztek, jelenleg lakatlan a ház.

jún. 3. 16:48
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Nekünk is szűk a telkünk, mindkét szomszédot lehet hallani. Már megszoktam őket, egyáltalán nem zavarnak. Az egyik oldalon egy 80 éves néni, vele semmi gond nincs, kedves, intelligens, csendben van. Másik oldalon egy 60-as éveiben járó agglegény, aki már akkor is alkoholista volt, mikor a szülei éltek, de addig legalább még dolgozott valamennyit, a kertet is példásan rendben tartotta. Mióta egyedül maradt, már semmit nem csinál, a kertben, udvaron méteres a gaz, ő meg hol csendben van, hol üvöltve vinnyog beállva a teraszon. Alapvetően jóindulatú ember, csak már elitta az eszét. Ami nálunk igazán zavaró, az a dilettáns kutyatartás. Hiába jó a közbiztonság, egyre többen tartanak kutyát az utcánkban csak úgy, mert kell, de az égvilágon nem foglalkoznak velük. Mérhetetlenül elhanyagoltak, idegbetegek, egész nap megy a felesleges ugatás. A második, harmadik, negyedik szomszédunkban egyaránt ilyen kutyák vannak, és nagyon idegesítő. Sokkal élhetőbb lenne a környék, ha csak olyanok tartanának kutyát, akik agyilag alkalmasak rá. Mondjuk ez országos probléma...
jún. 5. 08:01
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Valamennyire, de engem nem zavar, sőt. Én a csendet utálom.
jún. 5. 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
77%
Sajnos sokkal jobban halljunk, mint amennyit az idegrendszerünk elviselne. Egy ordas nagy proliról van szó, valami vállalkozó lehet, meg a hasonló szinten mozgó nője, aki valszeg eltartott. Errefelé elég szűk telkek vannak, és az csak ront a helyzeten, hogy az udvarunk nem a házukkal, hanem az udvarukkal határos, tehát ha kint vannak, mindent hallunk. A proli láncdohányos, korareggel első dolga, hogy közvetlenül a kerítés mellett ordenáré módon krákogni kezd, ami idővel általában undorító fuldoklásba vált át. (Mindig drukkolok neki, hátha sikerrel jár egyszer.) A közbiztonság teljesen rendben van errefelé, ennek ellenére ezeknek mindenáron kutya kellett, de mondanom sem kell, hogy magasról leszarják. Régebben láncon volt, ami már idegbeteggé tette, és ahogy telik az idő, úgy lesz nap mint nap egyre elviselhetetlenebb szerencsétlen állat. Most már ott tartunk, hogy nemcsak napközben vergődik, hanem gyakorlatilag az éjszaka minden órájában. Az alvás nálunk már luxusprogramnak számít, egyre kevésbé engedhetjük meg magunknak éjszaka. És ez a két senkiházi él, mint Marci Hevesen, mindent és mindenkit leszarnak, de ők másoknál egyébként semmit nem tolerálnak. Abból már rendszert csináltak, hogy estére eltakarodnak órákra a háztól, na akkor kezdődik csak az igazi őrjöngés. Úgy vergődik a kutya, mint egy idegbeteg vadállat. Konkrétan addig, amíg haza nem tolják a képüket. Próbáltuk már szépen és az indokoltnál sokkal tisztelettudóbban jelezni feléjük a probléma tarthatatlanságát, de mivel egybites mindkettő, nyilván semmit nem értünk el. (Ha esetleg valakinek van megoldási javaslata, szívesen vesszük.)
jún. 9. 16:58
 10/10 anonim ***** válasza:
48%
Na, a primitív lepontozgatásokból ítélve pár zajos barom magára ismerhetett. :D
jún. 10. 10:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!