Alsó szomszédal konfliktus. Mit tegyek?
Sziasztok!
X.kerületben élek a férjemmel, és kislányunkal. Saját tulajdon a lakás ahol élünk, már a férjem is ebben a lakásban nevelkedett. Mint minden társasházban természetesen át szűrődnek alap kis zajok hozzánk, és tőlünk is. Évekkel ez előtt egy idős néni volt az alsó szomszédunk. Soha nem volt semmi konfliktusunk vele, nagyon kedvelte a családunkat és mi is a nénit. Nagyon sokszor segítettem neki a háztartási munkákban mert már nem volt olyan állapotban hogy egyedül el végezze. Sajnos a néni 4 évvel ez előtt elhunyt. Egészen két hónappal ez előttig üresen állt a lakás. Két hónapja az elhunyt öreg néni lánya be költözött. A négy éves kislányom amikor el kezd játszani egyből őrült módjára el kezdi valamivel verni a csövet, annyira hogy még én is megijedek, mindezt napközben mert a kislányom minden nap el alszik 20:00-kor. A kislányom nagyon nyugodt természetű, nagyon félénk, csendes. Írtam a szomszédnak egy levelet, amit be dobtam a postaládába, "hogy ha valami gondja van jöjjön fel ne a csövet verje mint egy őrült" nem jött semmi válasz és nem kereset fel. Tegnap miközben főztem a lányom le ült a padlóra, én pedig fel kaptam és be vittem a szobájába hogy ne üljön a hideg padlón tovább. Ezzel a lendülettel a kislány vissza szaladt a konyhába hogy ismételjük meg. Utána sem érkeztem a konyhába azonnal el kedte a szomszéd ütni a fűtés csövet. A lányom annyira meg ijedt hogy sírni kezdett és le ült egy sarokba sírva. Nekem ennyi elég volt is, le mentem a szomszédhoz. El kezdett fenyegetőzni, ordítozni ő is és a 40 év körüli lánya is. "Kössem le a gyereket", az ő gyerekei ezt nem csinálták, Ő ügyvéd és fél jelent. Arra a be látásra jutottam hogy innentől kezdve ha a gyerekem egésznap szaladgálni fog akkor sem fogom neki mondani hogy ne tegye. Van a lányomnak egy betegsége, és fél éve még az sem volt biztos hogy újra lábra áll. Örülök hogy jár, és tudd újra szaladni. Ti mit tennétek?
Nem mentem volna le.
Le kell szarni a hebrákoló alsószomszédot.
A kislányt meg ki kell tanítani, hgy egy cső kloffolástól nem állunk neki bőgicsélni, ne legyen pánikbeteg,.
Én a kompromisszumra képtelen tuskókra a saját stílusukban reagálnék.
Első körben azért tisztáznám a gyerekemmel, hogy otthon lehetőleg nem rohangálunk, inkább csak az udvaron vagy az oviban. De ha az alsó szomszéd nyilvánvalóan aránytalan akcióba kezdene az elkerülhetetlen zajok hallatán, már fordítanám is a padlóra a hangfalat egy 5 perces figyelmeztető heavy metál csapással. Nyugodtan hívjon rendőrt, mire kiérnek már letelik az 5 perc, a csendet és rendet látnák mindössze. Készíthet hangfelvételt is, a hajára kenheti, mert nem bizonyítható egyértelműen, hogy tőletek jön a zene. Ezt kell következetesen játszani velük újra és újra, ha szükséges.
A cél nem az idegösszeomlás előidézése, csak azt kell megtanítani nekik, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.
Ha nagyon korrekt akarsz lenni, kulturáltan közölheted velük, hogy minden csőverést hasonló koncert követ majd. A rossz viszonytól nem szükséges tartani, az már megvan.
A csöveket verni súlyos szabálysértés - márcsak azért is, mert nem csak nálatok zaj, hanem az egész házban! -, jelentsd a közös képviselönél, illetve a rendörségen is tehetsz feljentést a zajkeltés miatt.
ILletve a többi lakóval közösen is tiltakozhattok a zajongás ellen.
esetleg neveld meg a kislányt, hogy bent nem rohangálunk? értem hogy "lakástulajdonos" vagy meg szültél egy kölyköt, de ki kell hogy ábrándítsalak, ez semmilyen extra kedvezményekre nem jogosít fel. ha hangos a gyerek, és zavarja az embereket, meg kell nevelni, nem hisztérikus rohamot kapni, hogy akkor ti is lementek egy ötéves szintjére. vagy jó, hisztériázzatok, szocializálni és nevelni se kell a kislányt, csak pont vele csesztek majd ki, a mikor elkerül tőletek, és fiatalként ébred rá, hogy a többi embert is figyelembe kéne venni... nehéz élete lesz, ha mindenhol öt perc alatt kiutálják majd.
ezzel takarózni meg, hogy de az idős nénivel se volt konfliktus, nevetséges, néni nem élte meg hogy a feje felett rohangál egy neveletlen kiscsaj, tehát nem kell úgy beállítani a lányát, mintha vele lenne baj.
Alsó szomszédként írok. Költözz már ide hozzám csak egy hétre és rögtön rájössz, mi a baja a te alsó szomszédodnak.
Engem is kics.szettül zavar, amikor a felettünk lévő gyerek ugrálását és rohangálását kell hallgatnom teljenen random időpontokban.
De szerintem te is a második nap rúgnád rá az ajtót, ha itt élnél ;)
Tudod, csak azért mert neked gyereked van, másnak joga van NYUGODTAN pihenni a lakásban.
Én is felmegyek a felső szomszédhoz és elküldöm az anyjába, amikor a gyereke már félórája ugrál a "fejemen" kb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!