Feljelenthet a szomszéd vagy kérhet birtokvédelmet, ha a gyerekeim és a barataik naponta többször is kint vannak az udvaron?
Azt mondja, az általuk kiadott hangok számára lelkileg megterhelőek és nem szeretné minden nap ezt hallani.
A többi szomszédnak nincs velünk baja.
20!
Nem kiskutya, de attól még rá lehet szólni és le lehet kötni mással. Vagy kivinni játszótérre, hogy ne bolonduljon meg a szomszéd tőle. Semmi köze a mentalitashoz, az adott emberhez van köze. Van akit zavar, van akit meg nem
Persze, mert Magyarországon mindenki feljelent mindenkit.
Még mindig az adott emberen múlik.
Nem pici gyerekekről van szó, már rég nem járnak játszótérre, a legkisebb is 15 éves. Közösen csináljuk a kertet és látjuk el az állatokat. A kiadott hangjaikkal pedig szerintem meg kellene barátkoznia, mert ez úgy tűnik nem fog változni. Mint már írtam is, nem a hangerővel van baja, hanem azzal, hogy egyáltalán hallja a hangjukat, mert így eszébe jut, hogy vannak sérült gyerekek. Mindketten integráltan járnak gimibe, eddig nem volt panasz az általul kiadott hangokra és a többi szomszéd sem panaszkodott rájuk soha.
Azt sem igazán értem, hogy ha annyira zavarják a fiúk, akkor mi a fenének jön ki azonnal, amint meglátja, hogy a kertben vagyunk. Ma a legkisebbem a konyhakert egy részét gyomlálta ki és a kedves szomszedasszony 17 alaklommal jött ki csak ilyen-olyan indokkal hozzánk. A kertben ő semmit nem csinál, de mintha mozgásérzékelős lenne, amint mi kimegyünk, ő is azonnal elkezd kijárkálni. Ebbe bele fogunk dilizni. Még alig másfél hónapja lakik itt, de egyre durvább a helyzet.
"A kiadott hangjaikkal pedig szerintem meg kellene barátkoznia, mert ez úgy tűnik nem fog változni. "
Nem, nem kell neki megbaratkoznia vele. Neked se kellene azzal megbaratkoznod, ha holnaptól 20 gyöngytyúk rikacsolna nála.
Feljelentést tehet, kimennek majd, aztan majd szuletik egy dontes. Ennyi.
Akkor ennyi bajjal nyáron azért jelent fel, mert a fiam az utca végi kisboltban szokott diákmunkázni, ahova ő is jár?
Vagy leszállitja a buszról, mert nem olyan tempóban beszél és ez az ő lelkét sérti?
Ennyi bajjal akkor én is jelentsem fel, hogy folyamatosan a nyakunkra jár?
Ő költözött ide alberletbe, akkor neki is kellene kicsit alkalmazkodni...
"Akkor ennyi bajjal nyáron azért jelent fel, mert a fiam az utca végi kisboltban szokott diákmunkázni, ahova ő is jár?"
Ezt itt nem igazán értem. Mi itt a probléma?
"Vagy leszállitja a buszról, mert nem olyan tempóban beszél és ez az ő lelkét sérti?"
A buszról a sofőr szállítja le, ha úgy viselkedik. A nem oylan tempóban beszél erre nem ok, de az artikulalatlan hangokat kiadása az lehet.
Igen, te is feljelentheted kb bármivel. De nem lenne ésszerűbb kezelni a hekyzetet? Tehát a gyereket kevesebbet engedni a kertbe és raszolni, ha zavaró hangokat ad ki? Ha diakmunkazik, akkor azért nem a kezelhetetlen kategória
Egyáltalán nem kezelhetetlen egyik sem, de neki azzal van baja, hogy egyaltalán hangot adnak ki, mert ezzel felhívják a figyelmet arra, hogy vannak! Ezzel viszont nem tudok mit kezdeni. A férjem reggel 4-kor indult dolgozni. Mire kiállt a kertből, a szomszedasszony már ott volt és ma azt találta ki, hogy vagy tanítsuk meg őket jelelni vagy adjuk intézetbe, mert már aludni sem tud a gondolattól, hogy ártatlan gyerekek ilyen sorsra vannak ítélve. Mikor a férjem elküldte melegebb éghajlatra, akkor benyögte, hogy holnap a gyámügynél akar minket feljelenteni, mert az ilyeneknek nem otthon van a helye, hanem itézetben. Ez tényleg normális dolog???
Ha mondjuk hangoskodnának, akkor nyilván rájuk tudnék szólni, de most azért hordjam le, mert tikkel és a kerítésen csüngő szomszedasszony érzékeny lelkét ez zavarja? Az meg hogy néha, havi 1-2 alkalommal sütögetünk napközben megint a kertes élet velejárója. A másik szomszédja esti bulikat szokott tartani, neki nem szól be akkor sem, mikor éjfélkor még remegnek az ablakok a zenétől. A fiam elkéri a bátyjától a locsolókannát, erre a szomszédassziny sírva fakad, hogy ő ezt nem bírja. Ilyen helyzettel mégis mit lehet kezdeni?
A férjem már ott tart, hogy felhívja a tulajt, mert kicsinál minket a bérlője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!