Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van valami értelme ennek!?

Van valami értelme ennek!?

Figyelt kérdés

Kiderült (számomra ) hogy külön törvény van azokra a gyermekekre akik állami gondozottak. A bevett egyház elég érdekes és nagyon igaz is. Valahogy éreztem a kötődést, de számomra ennél több nem kell. Azt amit kaptam attól a környezettől, megtanította hogy mindig lesz ott valaki mellettem az életben.

A történetem a következő.

Van egy zartkert, ahol lakom. A párommal. De valaki megvette árverésen, a pénzt nem vettük fel. Mi van ha teszek egy nyilatkozatot azzal hogy ingyenesen igényt tarthatok rá határidő nélkül és automatikus elfogadó határozat születik.

Valaki csinált már ?

2024. márc. 31. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elég zavaros a kérdés. Ha a zártkert nem a te/ti neveteken van, nem vagytok tulajdonosok, a tulajdonos átruházta másra az ingatlant, akkor az új tulajdonos rendelkezik felette. Ha nem járul hozzá, hogy ott tartózkodjatok, akkor menni kell. Te nem tarthatsz igényt semmire, ami nincs a tulajdonodban, ahogy feltételeket sem szabhatsz senkinek.

Ha te voltál a tulajdonos, de az ingatlan fedezete volt valaminek ami így árveréssel került kiváltásra, akkor nyilván nem fogsz senkitől pénzt kapni, mert nem tőled vette meg az ingatlant, hanem a neked hitelezőtől. Ilyenkor törlődik a tulajdonjogod, és bejegyzésre kerül a vevőé.

A kérdés első fele nem tudom hogy jön az egészhez.

2024. márc. 31. 14:52
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
"Van egy zartkert, ahol lakom. A párommal. De valaki megvette árverésen, a pénzt nem vettük fel." - ezt nem ertem...
2024. márc. 31. 14:55
 3/4 A kérdező kommentje:

Bocs tényleg zavaros..

Saját tulajdon hatósági árverés hagyományos stb

Nem mondja ki a törvény hogy ki nem élhet elővásárlási joggal .. a be nem jegyzett, törvényen alapuló valamit csak számít

2024. márc. 31. 19:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha határidőn belül vagy, akkor igen.
2024. márc. 31. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!