Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan reagálnál, ha egy...

Hogyan reagálnál, ha egy szomszédod, akit csak látásból ismersz, és csak köszönni szoktatok megkérne erre?

Figyelt kérdés
Arra, hogy áthozassa-e hozzád a 3 szobanövényét (kis méretűek) hogy meglocsold heti 2-szer, amíg ő 2 hétre elutazik?

2024. márc. 16. 19:07
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

100%-ig biztos voltam benne, hogy pontosan ezt fogod rá reagálni. Itt most nem az a lényeg, hogy vészhelyzet-e vagy sem, nem a segítségkérés mértéke, nagysága a fontos, teljesen mindegy, hogy egy csőtörésről, lakástűzről vagy csak egy viráglocsolásról van-e szó. Mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, ahogy mondani szokták. Van akinek a viráglocsolás, mert elutazik és nem tudja kire hagyni, másnak meg a lakástűz. A lényeg az, hogy segítesz-e, vagy kapásból elküldöd a bús büdös búbánatba. A lényeg a hozzáállás. Ha kapásból elküldöd a viráglocsolással a búbánatba, mert hogy ne várjon el tőled semmit, akkor ne legyél meglepődve, ha nem jön át hozzád tüzet oltani vagy életet menteni, amikor szükséged lenne rá. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

2024. márc. 19. 14:43
 22/24 anonim ***** válasza:

21, nem tudtál más példát felhozni, mert te is érzed, hogy erre rokonokat/barátokat szoktak megkérni.

Viszont ha valakinek ég a háza, simán segítenék, nem tartanám számon, hogy az az illető mennyit segített. Ennyire mocsadék ember nem vagyok.

2024. márc. 19. 14:47
 23/24 anonim ***** válasza:

Elengedlek. Odaírtam, hogy HA rokonaid sincsenek a környéken. HA nem tudsz mást megkérni. És még egyszer: NEM a segítségkérés mértékén van a hangsúly, hanem a hozzáálláson. Aki akarja, megérti amit írtam.

Nem igaz, hogy nem tudtam más példát felhozni, írhattam volna azt is, hogy segítsen megetetni az amerikai csíkosmókusomat vagy az afrikai óriáscsigáimat amíg nem vagyok otthon, nem az a lényeg, hogy mire kérem meg, hanem hogy miként reagál. Ha szerinte gáz köszönőviszony után ilyet kérni, nyilván én is úgy fogok a későbbiekben hozzá állni. Tartózkodóbb, távolságtartóbb leszek vele. Ha majd ő kér meg valami egészen apróságra, mert neki az fontos és sehogy máshogy nem tudja megoldani, akkor majd én is elgondolkodom a dolgon, hogy segítsek-e. Viszont ha normális velem, akármilyen apróságról is legyen szó, értelemszerű, hogy én is kapásból az leszek vele.

De nem reagálok többet, nem magyarázkodom tovább, mert nincs értelme.

2024. márc. 19. 15:05
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
#18 Te biztos nagyon kedves ember lehetsz. Most komolyan, valaki szívességet kér, de te elvből nem vállalod, pedig kb. semmi munkád nem lenne vele. Csak azt éred el ezzel, hogy ha te neked lesz szükséges segítségre (ezt sosem tudhatod) akkor lehet hogy neked sem fognak segíteni.
2024. márc. 19. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!