Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan reagálnál, ha egy...

Hogyan reagálnál, ha egy szomszédod, akit csak látásból ismersz, és csak köszönni szoktatok megkérne erre?

Figyelt kérdés
Arra, hogy áthozassa-e hozzád a 3 szobanövényét (kis méretűek) hogy meglocsold heti 2-szer, amíg ő 2 hétre elutazik?

2024. márc. 16. 19:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne vállalnám? Szerintem ez az emberi minimum. Feltéve, ha nem vagy allergiás valamelyik növényre. Azért ennyire ne legyünk már zárkózottak és bizonytalanok. Oké, hogy ma már nem divat a szomszédsággal összejárni, de kérdést csinálni pár szobanövényből... Ha egyszer majd te szorulsz segítségre, gondolom szeretnéd, ha te is számíthatnál valakire a lakókörnyezetedben.
2024. márc. 16. 20:56
 12/24 anonim ***** válasza:
13%

Nem. Ehhez előbb kellett volna jó kapcsolatot kialakítani.

De barátnak sem vállalnám. Nekem azért nincs gyerekem, kutyám, fikuszom, mert stressz a gondozásuk. Másé még nagyobb stressz lenne. Aki veszi a fáradságot, hogy megismerjen, az ezt tudná, és meg se kérne ilyesmire.

2024. márc. 17. 00:29
 13/24 anonim ***** válasza:
70%

12

Te hogy a fenébe vagy még életben? :O

2024. márc. 17. 00:35
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
13, elég könnyű.
2024. márc. 17. 00:36
 15/24 anonim ***** válasza:
50%
Ha jót akar a növényeknek nem bízza rám őket :D
2024. márc. 17. 17:10
 16/24 anonim ***** válasza:
50%
Nem vállalnám, biztos megdögölne a növény az első napon.
2024. márc. 18. 12:27
 17/24 anonim ***** válasza:

Elvállalnám, de egyébként létezik erre megoldás, automata csepegtető rendszer. Nem kap egyszerre túl sok vizet a növény, nem rohad ki, mégis folyamatosan kap egy kis nedvességet, épp eleget, hogy el se száradjon. Temu, 3 db kb. 600-1000 Ft között van.

[link]

2024. márc. 19. 13:47
 18/24 anonim ***** válasza:
26%
Lepontozhattok, de az elég gáz, hogy valakinek az az első szava hozzám, hogy szívességet kér.
2024. márc. 19. 13:55
 19/24 anonim ***** válasza:
89%

Bárki bármikor kerülhet ilyen helyzetbe, akaratától függetlenül is. Pl. csőtörés van a lakásodban, te csak 1 óra múlva érsz haza, mert távol dolgozol, rokonaid sincsenek a környéken. A szomszédot kéred meg, hogy menjen át elzárni a főcsapot, akivel eddig nem is beszéltetek. Vagy: kigyullad a kertedben a zöldhulladék, a szomszéddal ketten hamarabb el tudjátok oltani a tüzet, mint mielőtt kiérkeznének a tűzoltók. Vagy: anyukád szívinfarktust kapott, te pánikba esel, a szomszéd viszont tud szívmasszázst alkalmazni, amíg kiérkeznek a mentők. Vagy: Betörnek a házadba, téged nagyon megvernek, összevernek, a földön fekszel és segítségre szorulsz, de tudod, hogy most csak a szomszédod van otthon, a többiek mind a munkahelyen vannak ilyenkor, ezért csak a szomszédodtól kérhetsz segítséget.

Szóval kismillió olyan élethelyzet lehet, amikor a szomszédod segítségére lehetsz utalva, akivel korábban éppen csak köszönőviszonyban voltatok, semmi több. A híradóban is volt pár hónappal ezelőtt, hogy rossz viszonyban voltak egymással a szomszédok, folyamatosan veszekedtek egymással, az egyiknek kigyulladt a háza és bent rekedt a lángoló épületben, és a szomszédja mentette ki. Na bumm. Van ilyen. Ezért ne ítélj első látásra.

Ha szívességet kér és nekem az nem kerül semmibe, inkább megteszem, mert én is bármikor kerülhetek esetleg ilyen helyzetbe. Én mindig is a jó szomszédság híve voltam. Egy jó szomszédi viszony nem kerül semmibe, de aranyat ér és életet is menthet akár. Szóval szerintem nem gáz, ha valakinek az az első szava hozzám, hogy szívességet kér. Mondjuk megint más a helyzet, ha folyamatosan csak le akar húzni és csak kéregetni, tarhálni jár át, mert akkor természetesen annak is van egy határa.

2024. márc. 19. 14:13
 20/24 anonim ***** válasza:
26%

19, csakhogy ezek mind vészhelyzetek. Tűz, testi sértés... (Mellesleg nincs hozzám kulcsa senkinek, nem tudom, hogy jutnának be. Panel.)

A kérdésben virágokat kell locsolni. Ha utazást tervezek, azt is megtervezem, hogy addig ki vigyáz az élőlényeimre. Én pl. barátok cicáira rendszeresen vigyázok (nekem soha nem volt), de egy kutyát már nem tudnék bevállalni.

Ha valaki összeverve fekszik az előtérben, megnézem, tudok-e segíteni, de ha valakinek a növényeit kell locsolni? Van erre egy mondás, ami lefordítva kb úgy hangzik, hogy a te felkészületlenséged nem az én vészhelyzetem.

És én is híve vagyok a jó szomszédi viszonynak. Az viszont nem azzal kezdődik, hogy a másiktól elvárok valamit.

2024. márc. 19. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!