Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Zaklat az alsó szomszéd a...

Zaklat az alsó szomszéd a gyerekem miatt?

Figyelt kérdés

Panelben lakunk a 4. emeleten. Az alattunk lakó nővel már a kezdetek kezdetén sem jöttünk ki jól. (10 éve lakik itt, én meg 33 éve) Viszont született egy kisfiam aki másfél éves. Elkezdett kúszni-mászni, onnantól kezdődtek a problémák. Állítása szerint egésznap kopogást hallott, és nem tudtam neki megmagyarázni, hogy a gyereken puhatalpú cipő van, és esetleg azt hallja ahogy a kezével csap előre mikor kúszik.

Utána "bosszút állt" elkezdte hangosan hallgatni a zenét, volt h délelőtt, volt h délután. Közben messengeren irogatott, hogy fejezzük be a zörgést, mert ha nem akkor tovább fogja folytatni a bulizást... nagyon sokszor írt. Hülye fejemmel kitöröltem az egészet...

Majd letiltott ő engem.

Aztán a napokban feljött pofázni a kopogásról, zörgésről stb, aztán mikor azt mondta nekem h "te szerencsétlen" be akartam csukni az ajtót, erre odatette a lábát, és nem tudtam... utána még negyed óráig hallgattam a gyökérségét.

Utána elkezdte kopogtatni a radiátort, mire lekiabáltam neki, h fejezze be akkor meg benyomta a zenét...

A mai nap reggel szintén zörgetett, most este meg felkaputelefonált h "csönd lesz, vagy én is zajongok"

Elegem van belőle, lassan már megmozdulni se merünk, holott tettünk ellene, hogy csökkentsük a zajokat! A gyerekemet meg nem fogom a szögre akasztani.

Bocsi ha kicsit kesze-kusza lett, de remélem átmegy a lényeg. A kérdésem, h mit lehet tenni? Feljelenthetem zaklatásért?

2024. márc. 7. 20:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezzétek meg a többi lakót, hogy mit gondolnak arról, hogy ti ketten megkeserítitek az összes többi életét. Gondoljátok, hogy a radiátor meg a beton kizárólag a másik lakásába vezeti el a hangot?
2024. márc. 8. 03:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, igaz is, r0hadjon meg aki pihenni akar otthon!!

2024. márc. 8. 06:53
 13/20 anonim ***** válasza:
40%
A leírtak alapján egyértelműen kattos a szomszédod, kérdező. Szerintem ignoráljátok, majd megunja. Te megtetted a szükséges dolgokat, innentől neked tiszta a lelkiismereted.
2024. márc. 8. 10:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát habszivacson keresztül szerintem is kizárt, hogy ez ennyire lehallatszódjon.

Amúgy alapvetően még érteném is a problémáját, mi nem is alsó, csak oldalsó szomszédok voltunk, mégis éveken keresztül hallgattuk a nonstop dübörgést, csapkodást, fürdőszobában, üres kádban dobálózást, LABDÁZÁST, randalírozást, persze reggel 5-6-tól már, este 10-11-ig is. Baromira kivoltunk, órákkal aludtunk kevesebbet, ami nem kis veszélyt jelentett a munkában (párom sofőr…), mert ez ellen a füldugó sem ért semmit. Nem, nem gondolom, hogy egy gyerektől kutyakötelessége mindenki másnak mindent eltűrni (erről még a két emelettel lejjebb levő - szintén gyerekes - család is panaszkodott). De ez egy másik szint és biztos vagyok benne, hogy egy vastag szőnyeg vagy szivacs nagyban segített volna, de minden anyucinak állt feljebb.

2024. márc. 8. 12:28
 15/20 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom, milyenek a lehetőségeitek, - de a közös akarat, kompromisszum olykor csodákra képes!

Kétélű fegyver, ha pontosan és kölcsönösen ismerik a szomszédok egymás szokásait.

Tudom, hogy a magyar emberek túlnyomó hányadának "lehetetlen küldetés" kategória az alkalmazkodás, pedig a legjobb az lenne, ha ebbe az irányba mozdulnátok el!

Amikor fix programja miatt nincs otthon a szomszéd, akkor lehetne akkorra ütemezni a játékot, de azzal is le lehetne fárasztani a gyereket, ha meghatározott időközönként levinnéd a játszótérre, - amely arra épült, hogy a felesleges energiáit le tudja adni a gyerek. Felejtős, hogy kezébe nyomsz egy kütyüt - ÓRÁKRA (!), - aztán "Jácccá!"... Sajnos foglalkozni is kell a gyerekkel, bármennyire is fáradt az ember - azt feltételezve, hogy nem egy antiszociális barmot akarsz belőle formálni felnőtt korára!

A szomszédod meg lehetne annyira következetes, hogy hagy emberi mértékkel mérhető, tolerálható időréseket a hangosabb cselekménysorokra, - napi két órára esetleg abban a szobában tartózkodna, amely nem a gyerek által játékra használt szoba alatt van. Persze ehhez a gyerekkel is meg kell értetni, hogy amikor játszik, akkor nem az egész lakás a játék helyszíne, hanem az a helység. Esetleg ott vagy vele - és játszol!

Sok mindent is lehetNE, de a magyar embereknél a leggyengébb láncszemek egyike az együttműködés, alkalmazkodás képessége és az, hogy más helyébe beleélni magunkat. Vannak azért olajozottan működő mikroközösségek is, de ez nem tartozik a magyarok erőssége közé!

2024. márc. 8. 12:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Alsó szomszédként írok: valójában kics.szett zavaró, mikor a gyerek elefántléptű felnőtt mászkál feletted, csak TE nem hallod ;)

Felettünk is laknak gyerekesek, eddig 5x mentem szólni, hogy tegyen le szőnyeget a parkettára, mert én alattuk úgy hallom, mintha folyamat ütnék a mennyezetet.

Nappal IS zavaró, főleg, mert az ember dolgozna, de van, maikor este tíz után is rohan a gyereke ide-oda - azért viszont nagyon keményen odaszólok, mert ne, de legközelebb kihívom rájuk a rendőrt, mikor este 11-kor is dübögnek.

Bocs, az ember pihenni is akar. Persze az már böki a csőrét, mikor én merészelek reggel hétkor zuhanyozni meg kávét főzök, turmixolok, mert jaj felhallatszik.

Oké, ne igyak kávét?

2024. márc. 8. 15:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

9-es, talán csak nem meglep, hogy valaki nem a gyerekbőgést akarja hallgatni naponta 3-4-8 etapban, akár ÉJJEL IS, hanem mondjuk pihenne?

Elég szomorú, hogy ezt magyarázni kell.

2024. márc. 8. 15:35
 18/20 A kérdező kommentje:

#16-os.

Értem én amit te leírsz, csak a szomszédoddal ellentétben, én próbálok tenni annak érdekében, hogy ne legyen annyira zavaró a zaj. Nem egésznap molyol a gyerek itthon, mert nyilván megyünk le játszira, sétálni mikor az idő is úgy engedi.

Játszani mindig abban a szobában szokott, ahol le van rakva a habtapi.

A kisfiam általában minden nap

7kor már alszik, nagyon ritka ha 8-ig fent van. Volt olyan eset pl tegnap is, hogy este nyomta be a zenét, mikor a gyerekem már rég aludt, de volt mikor este negyed 10kor a "pálinka szerelmem"-et hallgattam.

Ugyanúgy én is hallom, mikor ő lent dübörögve mászkál, ahogy becsapja az ajtót stb, de sose szóltam neko ezekért.

Ő viszont folyamatosan zaklat. Ha a fejem tetejére állok sem tudok már ennél halkabb lenni... megtettem minden tőlem telhetőt, de nem elég. Semmi nem elég.

2024. márc. 8. 15:46
 19/20 anonim ***** válasza:
67%

Itt ugye az van, hogy a szomszéd piheni akar, Te meg véded a gyereked, én mindkét felet megértem!

Bele gondolok mindkét fél helyzetébe és bármelyikbe is gondolom magam,nekem van igazam...

Itt a költözés fog segíteni...

Szerintem!

2024. márc. 8. 23:00
 20/20 anonim ***** válasza:

18-as, én értelek, csak a saját "élményemet" írtam le, hogy egy alsó szomszédnak még az a napi 40 perc mászkálás is sok lehet (ha csak 40 lenne....).

Minkettőtöknek igaza van, de ebben nem lehet kompromisszumra jutni, el kell költözni családi házba pl, vagy legalsó szintre.

Én pl pont a nyomorék felső szomszédom miatt gondolkozom, ha meghirdetik a legfelső szinten lévő lakást, átköltözöm a fszba.

2024. márc. 15. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!