A szomszéd mindig a mi kapunkban/kerítésünknél játszatja a gyerekét, ez normális?
Szűk utca, családi házak. Nem lakó-pihenő övezet, van áthaladó forgalom, de nem nagy. A szemben lakó szomszéd ahelyett, hogy elvinné az utca végén lévő játszótérre a gyerekét, folyton csak itt az úttesten labdáztatja, játszatja őt, zeng az üvöltözéstől ilyenkor az egész utca.
Mostanában meg rászokott arra, hogy átjön a mi oldalunkra, és konkrétan folyamatosan a mi kerítésünk elé hozza a két év körüli gyerekét, és a mi kerítésünknél, kapunknál játszanak: kiskocsit gurigat, triciklivel itt a mi házunk előtt gurigázik jobbra-balra (CSAK a mi házunk előtt, nem az egész utcában, szóval jól visszhangzik itt nekünk), és most másodszor kapom rajta őket, hogy a kerítésünkRE (!) rajzolnak krétával.
Ez normális?
Én rászóltam, hogy jó lenne, ha az új kerítést nem barmolná össze a gyerek, erre a nő puffogva elvonult, semmi bocsánatkérés.
Szerintem irtó felháborító, hogy miért a másik ember háza előtt kell zajongani a gyerekkel, és oké, hogy a kréta lejön vízzel, de miért én mosogassam a saját kerítésemet, miután ők összehányják?? Én sem más háza elé megyek szórakozni, hiába közterület.
Most ezt én reagálom túl?
Nem teljesen világos, hogy a ti és az ő házuk közötti úton játszik, vagy esetleg a ti elkerítetlen területeteken.
A ti házatok előtt jobb az útburkolat, vagy lejt,ezért ott gurigázik?
Az ő kerítésük nem alkalmas rajzolásra, mert mondjuk csak drótháló, vagy deszka?
Ettől függetlenül a kerítésre firkálás teljesen jogosan nem tetszik, azt ne engedd meg.
A saját udvarukat beépítették teljesen, ezért szinte már nincs udvaruk. De a játszótér amúgy tényleg az utca végén van, kb 5 perc séta, ha lassan mennek is.
Az, hogy az utcán játszanak, az csak bosszantó az üvöltözés miatt, de attól még azt nem értem, hogy miért a másik ember előtti járdán kell.
A járda náluk is normális, ott is tudnának játszani. A kerítésük lemezkerítés, a miénk meg tégla burkolatos, és a téglát firkálják össze.
Nem reagálod túl. Nem is értem, hogy jut eszükbe más kerítésére firkálni.
Bár a reakciájából ítélve a nő nem az a fajta, akivel lehet értelmesen beszélni, az ilyenek csak a határozottabb fellépésből értenek.
Nem reagáltál túl.
Az a nő nem ismeri a bocsánatkérést, talán a családja is ilyen volt.
Lemosható a firka?
Ha nem, kérj tőle kártérítést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!