Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogos, hogy ha én is visszavágok?

Jogos, hogy ha én is visszavágok?

Figyelt kérdés
Pár hete költöztem egy albérletbe, minden szuper, annyi kivétellel, hogy a felettem lakó (szerintem egyedül élő öregember, ráadásul a lakóépület gondnoka ha jól tudom) este egészen hajnalba nyúlóan olyan hangosan járkál fel alá, hogy még zene hallgatás közben és füldugó mellett is hallom. Van hogy hajnalban csinálja a vénség. Vagy direkt, vagy nem tud róla. Cserében én 1 hete minden nap elkezdek este 11 körül hangosan kiabálni, vagyis mintha skáláznék inkább, a seprű nyelével ütöm a mennyezetet, az ajtót, a radiátorokat, ugrálok a parkettán hogy minden beleremeg, direkt elkezdek olyankor mosni is a legnagyobb centrifuga számon meg ilyenek. :D Egészen olyan hajnali 1-ig szoktam csinálni, nem alszom sokat de legalább a vénségnek visszavágok ez vigasztal. Ilyenkor ez jogos vagy kihívhatja a rendőrséget csendháborításért? Akkor én is mondhatom, hogy ő is hangosan járkál és engem meg az zavar, nem?

2024. márc. 6. 19:29
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
7: miről nem tud? Hogy úgy járkál a demens vénség a lakásában, mint egy elefántcsorda? Aha ja, direkt csinálja.
2024. márc. 6. 19:47
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk - egy időben - a másik fronton, valahol a nyolcadik magasságában verte valaki a gázcsövet, mert "valami baja volt", itt is simán lehetett hallani - másik front földszint - , az egész házban...

Az életben hihetetlenül sok bajod lesz még ha konstruktív megoldás helyett gyerekes "megbosszulom amit csinálsz" típusú konfliktusmegoldásba kezdesz.

Simán hívogatni fogják a tulajdonost - mert a radiátorcső-verés végighullámzik az egész házon - vagy kihívják a rendőrséget valamikor.

A festék nem ment még le a radiátorcsőről?

2024. márc. 6. 19:57
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az öreg gondolatolvasó, és rögtön kitalálja, hogy míg ő az érszűkületes fájdalmában járkál, addig te nem elmeroggyantságból vered a radiátort. Aha.
2024. márc. 6. 20:05
 14/27 A kérdező kommentje:
13: nem tudják bizonyítani, hogy én verem a radiátort, simán mondhatom azt, hogy más csinálja. Az öreg szatyor meg még nem jött le szólni, szerintem fél, azt gondolja valami fogyatékos lakik itt és attól mindig félnek. :D Nem, a papucsommal szoktam erőből ütni, de a papucs nem kemény, nem pattog le tőle semmi, viszont jól meg tudja kongatni a radiátort. :D
2024. márc. 6. 20:08
 15/27 A kérdező kommentje:
Amúgy jó, hogy itt okoskodtok, próbáljuk ki, elmegyek hozzátok, a felettetek lévőhöz bekopogok hogy pár percre járkáljon már úgy, mint egy elefántcsorda és utána beszéljetek majd. ;)
2024. márc. 6. 20:11
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

"nem tudják bizonyítani, hogy én verem a radiátort"

Te vagy az új lakó, ha több eszük van,mint egy teáskanálnak összerakják, hogy eddig nem volt ilyen gond, tehát csak te lehetsz a barom aki veri a csöveket

2024. márc. 6. 20:18
 17/27 anonim ***** válasza:
87%

Úgy kidobatnálak az albikádból, ha egyszer is meghallanám a szaros mosógépedet éjjel 1-kor, hogy a lábad nem érné a földet. Nem mellesleg ezt biztosan tiltja a társasházi szabályzat, az üvöltözésért meg minden további nélkül joguk van a lakóknak rendőrt hívni csendháborításért. Azt is elmondanám a tulajnak, hogy baszkodod a lakásában a plafont meg a fűtésrendszert, nyilván előbb-utóbb ezzel kárt is fogsz neki okozni (ha eddig nem okoztál).

Hangosan járkálni ellenben senkinek sem tilos a saját lakásában, nem létezik ilyen szabálysértés. Tehát te ha meggebedsz, sem tudsz semmit rábizonyítani az öregre.

Pofikából meg veszel szépen vissza, itt max az öreg az, aki jogosan nem kíváncsi egy ilyen hozzá képet kis pisisre.

2024. márc. 6. 20:53
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem.biztos, hogy fölülről jön, és az sem, hogy járkálás. Ilyen társasházakban érdekesen terjed a hang.
2024. márc. 6. 21:28
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Idiótaság bizony. Te kicseszel az összes lakással a közeledben akik ezt hallják, majd rendőrt is hívnak idővel és fizethetsz. Te meg hívhatod az öregre, hangosan járkálásért nem fog kapni semmit. Semmi értelme ennek az egésznek amit csinálsz, de legalább káros is mert zavarsz vele mindenkit.
2024. márc. 6. 22:17
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészről megértem a frusztrációd, évekig élt felettem egy túlsúlyos nő, akinek elköltözésekor szabályosan fellélegeztem, de... nem ez a megoldás. A csövek, radiátorok ütögetését, csapkodását hallja mindenki, azon elég jól terjed a hang. Arról nem is beszélve, hogy a további zajokat is hallják a szomszédok, amikkel magadra tudod őket haragítani. Méghozzá hamar.

A falak vékonyak, nem biztos, hogy a felső szomszéd direkt csinálja, ellenben ez a bosszúhadjárat szándékos, és könnyen rossz vége lehet.

2024. márc. 6. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!