Rácz Jenő miért nem tűri a kritikát?
Megszámoltad melyik menetben ki hány pontos ütést adott?
Ha igen, érdekelnének a pontos számok, elfogultság nélkül 🙂
A pontozással én sem értek egyet, de az eredménnyel igen, pedig egyiket sem ismerem korábbról.
1
Én visszanéztem már tegnap a meccset, még egyszer.
Konkrétan nem számoltam a találatokat, de elsőre és másodszorra is az az érzésem, hogy az igazán tiszta találatokból Bence vitt be többet, Jenő sok látványos parasztlengője a legtöbbször alkart meg fedezéket ért.
A másik dolog, két olyan helyzet is volt, amikor a bíró teljesen indokolatlanul lépett közéjük úgy, hogy Bence keményen eltalálta/találgatta volna Ráczot.
Boxolni - a box szabályai szerint - Jenő boxolt jobban, ez vitathatatlan.
Amit Bence csinált, az egy utcai verekedésben megállná a helyét, de a ringben nem. Ott lehet ő nyert volna.
A bíró nem lépett közéjük indokolatlanul, Bence szabálytalanságaira reagált, az igaz, hogy az egyik esetnél picit megkésve, ezáltal sokan félreértik.
Az, hogy Bence utána még ütött 3-at, egy újabb szabálytalanság.
Mint mondtam, utcai bunyóban lehet Bence nyert volna, de ez box meccs volt, amihez Bencének köze nem volt.
5-ös
Konkrétan milyen szabálytalanságra reagált a bíró? Én visszanéztem a kérdéses részt (azt hiszem 3. menet, 1:20 körül történt). Én semmilyen szabálytalanságot nem láttam, Bence teljesen szabályosan kihajolt, átbújt Jenő karja alatt, leforgott, és egy szabályos jobb egyenest bevitt. Itt a bíró valamiért megérintette Bence vállát. Ezzel több probléma is van.
Egyrészt, a meccshelyzetben nem biztos, hogy Bence érzékelte, hogy mi történik (stressz, drukk, stb), tehát túlzás azt állítani. hogy szabálytalankodott, mert "állj után ütött". Profiknál is előfordul ilyen, nem szándékosan, a bíró mozdulata nagyon határozatlan volt.
Másrészt, ha le akarta állítani a meccset, akkor miért engedte el rögtön Bence vállát, és miért engedte, hogy üssön még hármat? Ha a bíró úgy ítélte meg, hogy Bence "állj" után ütött, akkor meg kellett volna intenie, de nem tette. Hanem kivárt még három ütést, és itt ragadta meg Bence vállát, rendesen.
A szabály szerint itt vagy meg kellett volna intenie Bencét (amiért az első állj után ütött), vagy Jenőre állva kellett volna számolni. Az intéshez viszont bizonyítani kéne, hogy szabálytalanság előzte meg a szituációt. Ezért kérdezem, hogy pontosan Te mire gondoltál? Egyébként sokat szabálytalankodtak mind a ketten (Bence talán valamivel többet), de ennél a szituációnál pont nem volt semmi.
Mint korábban írtam, mind a ketten sokat szabálytalankodtak, fölösleges az egészet a Bencén elverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!