Milyen az élet Beloianniszban?
17 évig laktunk ott...
Nem véletlenül voltak ott olcsóak a házak, ilyen barakk rendszerben felépített, anno egyforma volt mind, a Ganz-Mávagból telepítették oda a görögöket, macedónokat valamikor 1968 körül. Nekik építették.
Nem egy barátságos település, minket már nagyon kinéztek onnan, és amennyire sznobok, annyira primitív is a többség. Görögök, Macedónok. Még egymást is nagyon utálják.
De azért volt ott jópár normális ember is, Magyarok, Görögök, vegyesen.
Traktoristák, gyári melósok, hasonlóak.
Ráadásul egymásba vannak építve a házak, nagyon közel egymáshoz, semmi élettér.
Az állomásra meg borzalmas kigyalogolni a pusztán keresztül, főleg télen éjjel hóviharban egy nagy élmény...
Én Fejér megyébe már semmi pénzért nem költöznék, bár egy előnye van ott, nincsenek c.gók.
Hát nem tudom, nekem ránézésre sem szimpik az egymásba épített kádárkockák 2-2 negyzetmeter kopott gyeppel.
Kulturalisan nincsenek rossz tapasztalataim, pedig egy masik gorog hotspotban élek.
1 vagyok, volt ott szimpatikus Görög srác is, csak tényleg nem egy géniusz társaság.
Valószínű a nyelvezetből adódó, főleg a macedón, kb olyan, mintha bulgárul, oroszul beszélnének, és nagyon dinamikusan, indulatosan.
Nem véletlen az a: balkán népség kifejezés.
Az az Alekosz is onnan való, nekem semmi bajom a sráccal, elég nagyarcú, de legalább nem rosszindulatú. :)
Mi 7 éve jöttünk el onnan, szintén vidékre, aztán lehet, nem a Beloiannisszal volt gondom, hanem a vidéki élettel.
Budapesten éltem 27 évig. Ott is születtem.
Ne Beloiannisz nem az a tipikus vidéki falu, nem is emlékszem, tartott-e ott valaki malacokat, haszonállatokat.
Volt ott betörés amúgy, de elenyésző nagyon. Van már ott jópár lepukkant Magyar család, onnan származik mindez. Meg kifejezetten börtöntöltelék alakok is, pl a Móré familia és társasága.
Orvosi rendelő inkább idegesítő, a doki jófej, ha még ő van ott.
(Horváth)
Anno anyámat szabályosan elzavarták a betegek, mert egy gyerekes anyuka előtt ment volna be az orvoshoz, pedig anyám is 70 felett volt, kis pici, mosolygós öregnéni...ott ült már több, mint 1 órája, ő következett volna.
De sétálni se nagyon érdemes arra, nem nagyon van látnivaló.
2000 körül amikor odaköltöztünk, évekig lógott egy felakasztott kutya egy közeli fán a falu mellett...
Végül anyám jelentette be valahová, emiatt vitték el.
Sok állatkínzásos eset is volt. De hát vidék végülis. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!