Milyen az élet Grazban? Érdemes kiköltözni?
Kiköltéznék Grazba.
100ezer euroért egy 2szobás kb. 50m2-es lakásra volna ott esélyem?
Köszönöm ha segítesz.
Hirdetésekben látok néhányat, de jó lenne személyes tapasztalatot is olvasni.
Nálunk 3 szobás kb. 100ezer euro, gondoltam egy kétszobásra talán kifutja...
Nézd meg a willhabenen, mennyibe kerülnek ott a lakások.
De nézd azt is, milyen lakás, és merrefelé. Sokszor egyébként azért olcsó egy-egy ingatlan, mert határozatlan idejű bérlő lakik benne, nagyon alacsony díjért. Akit kitenni nem tudsz, és díjat emelni sem nagyon.
Graz egyébként tudtommal nagyon szociális város, gondolom ez a bérleti díjakat és az ingatlan árakat is befolyásolja.
Szerintem érdemes végiggondolni, hogy inkább bérelj mint vásárolj, legalábbis kezdésnek.
Willhabent nézegetem, de még körbenézek máshol is, hátha találok...
Köszi.
Bocsi, de nem te mondod meg ki mit tehet, hanem a jogszabályok.
Ausztriában jóval erősebben védik a dolgozók és bérlők érdekeit. Graz (és Bécs) kimondottan szociális még ezen belül is.
Ha dolgozol, bérlakásban laksz, ez kimondottan jó. Bécsben pl. a lakbéreket is szabályozzák.
De ha nem tetszik, egyszerűen nem kell odamenni.
9-es: Tetszik, nagyon is tetszik, de mióta világ a világ egy lakástulajdonosnak mindig nagyobb joga van és lesz is egy albérlővel szemben. Ez máshol is így van!
A tulaj elakarja adni a saját ingatlanát, az ott élő albérlő fel van szólítva, hogy x idő után hagyja el a lakást, mert eladják és az ingatlannak új tulajdonosa lesz. Olyan nincs, hogy nem akar kimenni, mert ő az albérlő... Ha valaki határozatlan ideig albérlő, akkor az olyan, mintha tulajdonos lenne, de ebben az esetben miért is akarná eladni a tulaj?! A jogszabály védi az albérlőket, ami szép és jó, de biztos vagyok abban is, hogy a lakástulajdonosokat is védi. Az ilyen zavaros ingatlan engem biztosan nem érdekelne. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!