Milyen abszurd nézeteltéréseitek voltak már a szomszédaitokkal?
Volt már olyan szomszédod, aki valami nagyon piti vagy nagyon furcsa dolog miatt akadt ki rád, vagy panaszkodott neked? Tehát valami olyanért ami übergáz volt?
Kinek mi volt a legfurcsább, vagy éppen a legkínosabb dolog miatti vitája, vagy balhéja a szomszéddal?
Két évvel ezelőtt egy balhés párocska költözött mellénk. Tudni kell, hogy ez egy régi építésű ház Dél-Budán, a közös folyosóról nyílnak az egyszobás lakások, mi a magasföldszinten lakunk. Mindennapos volt hogy a közös folyosón veszekedtek, átkozódtak, ordibálták a szebbnél szebb szavakat.
Igazából nem érdekeltek, amíg el nem kezdték a hamutartójukat a mi térfelünk előtti füves részre üríteni. Amikor másodszorra összeszedtem a csikkeket (azért szedtem össze, nehogy engem gyanúsítson bárki, meg elég undorító látvány volt), láttam ugyanaz a márka, amit ők is szívnak, valami ótvar szagú töltött cigi. De nem akartam őket vádolni, arra gondoltam lehet fentről is csinálhatta valaki.
Kiírtam a társasház Facebookos csoportjába a mellékelt fotóval együtt, hogy akárki is az, ne csinálja ezt többet mert gusztustalan. És hogy van sejtésem ki tette, mire a szomszéd lakás főbérlője is kommentelt és burkoltan lerasszistázott, hogy "ez nem több, mint egy kirohanás a lakói ellen, csak mert romák." Én írtam, hogy baromira senki nem vádolta az ő lakóit, mert hogy valóban nem is történt ilyen. A kiscsaj bejött a csoportba és elkezdett dühös reakciókat dobálni a kommentjeimre és a posztra.
Ráírtam hogy te figyi, nem vádoltalak titeket semmivel, aznap este még beszéltem is vele amikor hazaért, és úgy tűnt minden oké. Másnaptól már a köszönésem se fogadták. De ez még semmi.
Pár héttel később spontán bulit tartottak, hogy tőlük zengett a ház, sőt az utca is, ugyanis elkezdték kb. este hatkor, és amikor kb. kilenc-negyed tíz felé kivittem a szemetet, az utcán is úgy lehetett hallani a zenét, mintha ott verették volna, megspékelve egy kis hamis énekléssel. Kizárt hogy más nem hallotta, mert a falak papírvékonyak. Amikor olyan hajnali 1 körül kikapcsolták a zenét, a srác meg egy haverjuk, az egyik vendég közvetlenül a konyhaablakom (ami a közös folyosóra nyílik) alatt veszekedtek valamin. Reggel a konyhában tettem-vettem, amikor szintén kint ültek és cigiztek, és a srác mesélte a vendégnek, hogy én milyen szemét vagyok, hogy a cigicsikkek kapcsán megvádoltam őket. Persze totál másképp lett előadva, mint ahogy valójában történt, eléggé kiszínezte a sztorit.
Pár nap múlva a főbérlő kidobta őket, mert megelégelte, hogy a közös képviselő hívogatja a lakói viselkedése miatt, ugyanis mint később egy szomszédtól megtudtam, több szomszéd is megelégelte, hogy undorítóan viselkednek, és szóltak a közös képviselőnek.
Persze még nekik állt feljebb. Ez valamikor augusztus közepén történt, és a hónap végéig kaptak haladékot, hogy elköltözzenek. Attól a naptól kezdve mindennapos volt, hogy "f@ssz0pó magyarok" vagyunk, meg mindenki az, meg hogy a bőrszínük miatt lettek kiutálva a házból. Sietve hozzáteszem, hogy lakott még egy másik cigány pár nem messze a mi lakásunktól, velük senkinek nem volt semmi baja, a lánnyal barátnők is lettünk miután ez a két jómadár elment innen. Nem ordítoztak trágár szavakat a folyosón, nem bömböltették a zenét, ha jöttek hozzájuk vendégek, legkésőbb 9-10 óra felé távoztak, kedves, normális fiatalok voltak. Nem is nagyon barátkoztak össze ezzel a renitens párocskával, ahogy a költözésük után nekem mondták: szégyen volt ahogy viselkedtek, ők pedig nem tudnak ezzel a hozzáállással azonosulni.
És ezek azok a típusú romák, akik egy ilyen eset után telesírják a közösségi médiát, hogy azért nem találnak lakást, mert sötétebb a bőrük színe, pedig csak viselkedni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!