Be tudnád jelölni egy vaktérképen Magyarország összes megyéjét a megyeszékhelyek megnevezésével együtt?
"Attól önmagában pont semennyire nem fogod ismerni az országot, hogy fel tudod sorolni lexikálisan a megyéket és központjaikat" - nem is mondtam az ellenkezőjét. De valahogy már fiatal felnőttként az összes megyében többször voltam. Pedig nem vagyunk utazgatós család, és még csak rokonok sincsenek sehol, csak abban a városban, ahol élünk. Sok helyre sulival jutottam el. Mondjuk jó, a szüleimmel is elmentünk azért megnézni pár nevezetességet, de azok is főként 1 napos max. hosszú hétvégés utak voltak. Nem hiszem, hogy 3-4 évtized alatt ezt akkora kiváltság összehozni. Persze, sokakat nem érdekel az ilyesmi, tudom.
Ahogy azt is tudom, hogy itt a gyk-n mindig szinte szégyen, ha valaki véletlenül TUD valamit.
"Ahogy azt is tudom, hogy itt a gyk-n mindig szinte szégyen, ha valaki véletlenül TUD valamit"
Nem szégyen tudni valamit.
A szégyen az amikor valaki önmagát a semmit nem érő tudásával mások fölé helyezve elkezd becsmérelni másokat.
A szégyen az, amikor valaki a saját kreált eszméi és saját kreált érdemei alapján helyezi magát mások felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!