Mit tegyek, hogy ilyen többé ne forduljon elő, SOSEM??
Ma este az új szomszédom állt be a kocsijával az udvarba, dudált is egyet az otthonlevőknek, hogy hazaértem. A hangjelzésétől a kiskutyánk megijedt, s bent a szobában sírni, vonyítani kezdett. Ettől dühös lettem, besétáltam hozzájuk, a garázshoz mentem, épp akkor szállt ki, én felszólítottam, hogy ne mozduljon, üljön vissza, beszólt valamit, majd zsörtölődve, szitkozódva visszaült, ekkor elnondtam Neki a helyzetet, de csak értetlenül nézett, mosolygott is. Ezt én támadásnak vettem, ezért kitessékeltem, majd a garázsa falához állítattva arra kértem, hogy ismerje el, mit tett, de csak értetlenül nézett rám, miközben nevetett. Végül én mkndtam meg, hogy mi történt, ő erre : "Haa, megáll az ész, normális Maga" majd otthagyott, ezután mindketten hazatértünk. Jogosan jártam el?
Ő a hibás?
Ilyenkor zzépe, n9rmális emberi hangnemben, röviden elmndanám neki azt, hogy ez bent hogy hallatszott és megrémült a kutyusod tőle. Udavariasan rá lehet ébrezzteni, hogy még ő ézze kényelmetlenül magát.
Viszont ha önkéntes kommandósként lerohanod, akkor benne is olyan ösztönöket ébretesz, hogy most először önvédelmet gyaköroljon, vagy értelmes emberámba vehet-e egyáltalán.. és inkább megelőzze a megkezdett támadásodat egy lendülettel.
Ezt most szerencsésen megúsztad!
Itt csak te vagy a hibás, méghozzá három dologban:
1-a kutyádat nem hordtad iskolába
(nem normális, hogy egy városi kutya az autódudálástól megrémül)
2-nem jársz orvoshoz
(ezt a "falhoz állítottam" stílust kezeltetni kellene)
3-nem költöztél ki az erdőbe remetének
(ugyanis ezzel a mentalitással semmi keresnivalód az emberek között)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!