A felső szomszéd szándékosan zajong?
Kb 3 hónapja költöztünk új lakásba és állandó konfliktus van. Elsőnek jött az, hogy mekkora bunkók vagyunk, amiért a lakók előzetes tájékoztatása nélkül állunk neki fúrni és hogy itt szombat délután amúgy se lehet, na meg különben is, mielőtt megvettük a lakást 2 éven át állandóan újítottak, fúrtak, véstek, szóval most már fejezzük végre be, mert elege van a lakóknak, hogy állandóan ez a lakás miatt zeng a lépcsőház.. Többször kaptunk olyan „kedves” cetliket az ajtóra/postaládába, hogy ez nem tahófalva, ahonnan vélhetően jöttünk, szóval mielőtt fúrnánk ragasszuk ki a liftbe, hogy mikor, mettől-meddig és ne részleteiben furkáljunk már, hanem oldjuk meg 1-2 nap alatt.
Aztán a következő. Van 2 gyerekünk (3,5 és 5,5 évesek), akik nem mindig a legcsendesebbek és ezt a felső szomszédaink ezt meglehetősen sérelmezik. Nyilván nem hagyjuk őket őrjöngeni, de van amikor nagyon belejönnek a játékba, akkor kicsit hangosabbak vagy pl a kisebbikre épp rájön a hisztizés és képes a semmi miatt is bőgni. Az elején még próbálkoztam lenyugtatni, de annál rosszabb lett, így inkább ráhagyom, úgy előbb rájön h nem fog elérni hisztivel semmit, de van h ez is beletelik 15-20 perc nyüglődésbe, picsogásba.
Ugyan még nem jöttek le szólni, azonban az utóbbi időben egyre többször kapcsolták fel a zenét ill néha úgy járkálnak/rohangálnak a lakásban, mint valami félőrült, így hát felmentem és megkértem h nem lehetne-e kicsit csendesebben. Jött a válasz, hogy de természetesen, minden további nélkül, amint mi is csendesebbek leszünk és megneveljük a gyerekeinket, hogy ne tőlük zengjen az egész lakásuk... Lefagytam. Mondtam h nyilván nem direkt csináljuk és igyekszünk, de gyerekek, nem ragaszhatjuk be a szájukat. Erre a nő azt felelte, hogy nem is kérnek ilyet, de az teljesen nonszensz, hogy hétköznap minden nap délutántól estig a mi gyerekeink visítozását hallgatják, hétvégén meg sokszor fél órás bömböléseket meg óbégatást kell tűrjenek és ha mi nem vagyunk tekintettel másokra, akkor ők miért lennének. Kérdeztem, hogy akkor szerintünk az a megoldás, hogy direkt rohangálnak a lakásban meg odavágnak dolgokat a földhöz, amire az volt a válasz h van egy kutyájuk, vele játszanak, ő márpedig szerint rohangálni, dobálják neki a labdát, játékokat stb, ez van és nem hajlandóak változtatni addig, amíg mi sem. Plusz még hozzám vágta, hogy épp az elkövetkező napokban fognak egy második kutyát venni, úgyhogy jobb ha mi is hozzászokunk, mert amíg mi nem szólunk a "kölkeinkre", addig ők se fognak a kutyá(k)ra és kb rám csapta az ajtót. Egyértelmű volt, hogy direkt csinálják. A helyzet azóta is változatlan, amint a gyerekeink kicsit is hangosabban játszanak, máris megy a dübörgés, labda dobálás, rohangálás illetve kapcsolják be a zenét. Nem üvöltetik, mert még gondoltam emiatt csendháborításra, szerintünk egyszerűen csak olyan helyre teszik (csőhöz/radiátorhoz közel), ahol alacsonyabb hangerőn is idegesítő tud lenni.
Mégis mit tehetnénk? Próbáljuk fegyelmezni a gyerekeket, de már idegileg kivagyunk, hogy amint egy hangosabb szó kijön a szájukon, ezek nekiállnak ezerrel zajongani. Közel 55 millióért vettük ezt a lakást hitellel, nem szeretnénk egy problémás szomszéd miatt elköltözni, de ez így élhetetlen. :(
Mintha csak az én felső szomszédomat írtad volna le. A hülye nő kutyája egész nap ugat, éjjel is, de elkezd ugrálni a plafonon ha a gyerekem hangosan nevetgél. Szerinte a kutya nem tehet róla hogy ugat, de az én gyerekemet pedig meg kéne nevelni.
Ha így áll hozzá akkor én is. Kismacska nyávogást játszottam le a kutyának minden nap, a kutya kb. szétverte a lakást, durva hangokat hallottam. Plusz felmentem az ő szintjére és kalapáccsal elkezdtem verni a falát, mikor ugrált.
Azóta lábujjhegyen mer közlekedni. Az ilyen gyerekcseszegető bolondok csak az agresszív reakcióból értenek.
"Kalapáccsal?? Te is bolond vagy akkor, csak szültél egy gyereket, de nem vagy különb."
Férfi vagyok, még sosem szültem gyereket.
#13:
Jó, attól még egy barom vagy. Te Férfi.
Hallgass zenet,h ne hsllatsszon ki a gyerekek undirito orditasa.
Rdgen el irtek edzesre a herdkrt,h lefaradjon.
Elsőnek jött az, hogy mekkora bunkók vagyunk, amiért a lakók előzetes tájékoztatása nélkül állunk neki fúrni és hogy itt szombat délután amúgy se lehet - ez tényleg bunkóság. Igen, az, hiába nem tetszik.
A gyerekedet meg vidd le a játzsóra, ha indokolatlanul visítani kezd, meg rohangálni. A lakás NEM játszótér, csak sok idióta szülő ezt nem érti - és igen, senki sem köteles a gyereketek rohangálását meg malacvisítását eltűrni, pontosan.
De TI ki lennétek akadva, hogyha a másik szomszéd hajnali hatkor metálzenét bömböltetne ;), mert a "gyerek nem tud aludni". És, az ő baja
Állandóan zajongtok, bomboltok, furtok véstek, bombolnek az idióta neveletlen gyerekeid... És még neked áll feljebb???
Érdekes egy ember vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!