Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A felső szomszéd szándékosan...

A felső szomszéd szándékosan zajong?

Figyelt kérdés

Kb 3 hónapja költöztünk új lakásba és állandó konfliktus van. Elsőnek jött az, hogy mekkora bunkók vagyunk, amiért a lakók előzetes tájékoztatása nélkül állunk neki fúrni és hogy itt szombat délután amúgy se lehet, na meg különben is, mielőtt megvettük a lakást 2 éven át állandóan újítottak, fúrtak, véstek, szóval most már fejezzük végre be, mert elege van a lakóknak, hogy állandóan ez a lakás miatt zeng a lépcsőház.. Többször kaptunk olyan „kedves” cetliket az ajtóra/postaládába, hogy ez nem tahófalva, ahonnan vélhetően jöttünk, szóval mielőtt fúrnánk ragasszuk ki a liftbe, hogy mikor, mettől-meddig és ne részleteiben furkáljunk már, hanem oldjuk meg 1-2 nap alatt.

Aztán a következő. Van 2 gyerekünk (3,5 és 5,5 évesek), akik nem mindig a legcsendesebbek és ezt a felső szomszédaink ezt meglehetősen sérelmezik. Nyilván nem hagyjuk őket őrjöngeni, de van amikor nagyon belejönnek a játékba, akkor kicsit hangosabbak vagy pl a kisebbikre épp rájön a hisztizés és képes a semmi miatt is bőgni. Az elején még próbálkoztam lenyugtatni, de annál rosszabb lett, így inkább ráhagyom, úgy előbb rájön h nem fog elérni hisztivel semmit, de van h ez is beletelik 15-20 perc nyüglődésbe, picsogásba.

Ugyan még nem jöttek le szólni, azonban az utóbbi időben egyre többször kapcsolták fel a zenét ill néha úgy járkálnak/rohangálnak a lakásban, mint valami félőrült, így hát felmentem és megkértem h nem lehetne-e kicsit csendesebben. Jött a válasz, hogy de természetesen, minden további nélkül, amint mi is csendesebbek leszünk és megneveljük a gyerekeinket, hogy ne tőlük zengjen az egész lakásuk... Lefagytam. Mondtam h nyilván nem direkt csináljuk és igyekszünk, de gyerekek, nem ragaszhatjuk be a szájukat. Erre a nő azt felelte, hogy nem is kérnek ilyet, de az teljesen nonszensz, hogy hétköznap minden nap délutántól estig a mi gyerekeink visítozását hallgatják, hétvégén meg sokszor fél órás bömböléseket meg óbégatást kell tűrjenek és ha mi nem vagyunk tekintettel másokra, akkor ők miért lennének. Kérdeztem, hogy akkor szerintünk az a megoldás, hogy direkt rohangálnak a lakásban meg odavágnak dolgokat a földhöz, amire az volt a válasz h van egy kutyájuk, vele játszanak, ő márpedig szerint rohangálni, dobálják neki a labdát, játékokat stb, ez van és nem hajlandóak változtatni addig, amíg mi sem. Plusz még hozzám vágta, hogy épp az elkövetkező napokban fognak egy második kutyát venni, úgyhogy jobb ha mi is hozzászokunk, mert amíg mi nem szólunk a "kölkeinkre", addig ők se fognak a kutyá(k)ra és kb rám csapta az ajtót. Egyértelmű volt, hogy direkt csinálják. A helyzet azóta is változatlan, amint a gyerekeink kicsit is hangosabban játszanak, máris megy a dübörgés, labda dobálás, rohangálás illetve kapcsolják be a zenét. Nem üvöltetik, mert még gondoltam emiatt csendháborításra, szerintünk egyszerűen csak olyan helyre teszik (csőhöz/radiátorhoz közel), ahol alacsonyabb hangerőn is idegesítő tud lenni.

Mégis mit tehetnénk? Próbáljuk fegyelmezni a gyerekeket, de már idegileg kivagyunk, hogy amint egy hangosabb szó kijön a szájukon, ezek nekiállnak ezerrel zajongani. Közel 55 millióért vettük ezt a lakást hitellel, nem szeretnénk egy problémás szomszéd miatt elköltözni, de ez így élhetetlen. :(

jan. 28. 16:25
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%

Ez van, ezzel már sokat nem tudsz kezdeni.

Abban igaza van, hogy mikor beköltöztetek, illett volna legalább bemutatkozni meg elnézést kérni a zajongásért. Az is valóban rohadt bosszantó, mikor hangosak a gyerekek. Félre ne értsd, nekem is vannak, pontosan tudom, hogy milyen. Csak amíg ti hangosak vagytok, addig igazából nincs sok jogalapod számonkérni, ha ők hangosak. Gondolom, ugyanúgy megvették a lakást, mint ti.

A tömbháznak ez az átka, de kertes házban is pokollá tudja tenni az életed a bunkó szomszéd. Ezért kellett volna legalább az elején kicsit jópofizni, de arról már lekéstél. Ha megutált a szomszéd, onnantól már nincs visszaút.

jan. 28. 16:37
 2/22 anonim ***** válasza:
65%

Ezért (is) költöztünk önálló családi házba. Nem vagyok hajlandó így leélni az életemet, hogy a szomszédokkal kelljen foglalkoznom.

Én elhúznék onnan.

jan. 28. 16:37
 3/22 anonim ***** válasza:
17%

1. Tájékoztatni tényleg lehetett volna a szomszédokat, ha tudtad, hogy esetleg sokáig fog tartani a fúrás, meg ilyesmi.

2. Lakóházról van szó. Vegyék csak szépen tudomásul, hogy mindenki hallja a másikat, ha nem sugdolóznak az emberek. Ezért nem élnék ilyen helyes. Falun ezerszer jobb, mert itt van legalább magánéletem... Rengetegen hallgatják a szomszédot sz*xelni, pl, vagy a gyereket sírni, stb. Mi van, ha egy csecsemőről van szó? Nem sírhat, vagy mi? Sokan álomvilágban élnek.

Ha nem tetszik nekik, költözzenek el. Nem vagy köteles halott módjára élni, se a családod. Ha hallanak valamit, akkor ez van. Nem kell álbérletbe költözni annak, aki nem bírja az ilyesmit, mert soha nem fog találni olyan helyet, ahol ezt nem kell eltűrnie.

3. Parasztok azok az emberek. Ha olyan beszariak, hogy nem merik elmondani szemtől szemben, hogy mi csípi a szemüket, akkor ne foglalkozz velük! Kb 4 évesre vall az ilyen viselkedés. Postaládába poakolnak cetliket... Már bocs, de ez nevetséges. És ezek felnőttek?

Ha a gyerekek játszanak, akkor indul náluk a banzáj? Elképzelem, hogy olyan rászólnak a gyerekükre, hogy tessék játszani hangosan, és közben benyomják a zenét, hogy bosszút álljanak... Undorítóan hülye emberek vannak manapság. Egyszerűen szánalmasak.

(Finoman írtam körbe a helyzetet.)

jan. 28. 16:49
 4/22 anonim ***** válasza:
8%

ilyen helyen*

3-as voltam

jan. 28. 16:50
 5/22 anonim ***** válasza:
91%

"nem szeretnénk egy problémás szomszéd miatt elköltözni"

Gondolj bele, hogy a szomszédod pont ugyanígy van ezzel.

Illett volna kitenned egy cetlit a felújításról.

Azt megértem, hogy a gyerekeid kicsik, de nyugodtan el lehet nekik magyarázni, hogy melyik játék való a lakásba és melyik a játszótérre.

Neked kell őket megtanítani az együttélés szabályaira. A szomszéd annyit érzékel, hogy téged ez nem érdekel, így próbál a saját zajongásával hatni rád.

jan. 28. 16:51
 6/22 anonim ***** válasza:
81%
Lehet,hogy nagyobb a mozgásigényük a gyerekeknek?Valami hely kéne,ahol kimozoghatják magukat,zsibonghatnak.
jan. 28. 16:52
 7/22 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

A gyerekeid abban a korban vannak hogy még évekig ezt fogják csinálni, biztosan van megoldása a dolognak pl az energiájukat a játszótéren vezessék le otthon a lakásban lehetne pl társasjátékokat játszani vagy családi program közös kirándulások néhány év múltán lehetne nekik sportolni valamit.

jan. 28. 16:54
 8/22 anonim ***** válasza:
19%

Hasonlo elmenyem volt egy felso szomszeddal. De en voltam a szenvedo, mert raadasul a menyezet valami fembol volt. Vitte a hangot mint a hulye. 2 even at minden nap, szombaton egy fel napot vestek, falat vertek szet, kalapaltak.

Na ezt 2 even at kibirni nem lehet. Szerencsere alberletben voltam, csak covid volt meg minden. Reggel 8 kor jottek szombaton, es 3 ig nyomtak. Hetkoznap - egyetemista voltam - reggel 7 re delutan 5 ig. Minden hulye rohadt kva nap. Felmentem most mar a srachoz a tulajhoz, hogy mit csinalnak 1 eve es nyomatekositottam, hogy kvara zavar es hogy lehet ekkora luzer bena sz*r, hogy 2 evig ujit egy 50nm-es lakast. Azt mondta az elso evben megcsinaltak, csak aztan kiderult hogy sz*rul. Szet kellett megint bontani a lakast. Megint 1 ev. Persze kozben felmentem mert jottek az igeretek, hogy "jo elnezest igen, persze megertem aha igen". Aztan a kozoskepviselotol kerdeztem, hogy mik ezek az otromba emberek akik itt laknak? Az egyik sz*ratni jarja a kertbe az ablakom ele a kutyajat. Mondtam neki o orulne-e ha az en kutyamat vinnem szaratni az ablakat ala?

Kiderult, hogy ez a 11. keruleti fent a gellert hegyen somloi uti loszar alberlet amit nemis egy tulaj, hanem a haz ad ki, abbol fizetnek egy jo par dolgot - erted, en fizetem a kozos koltseget majdnem meg ilyenek, es meg ok kocsogok. Na szoval beszeltem a kozos kepviselovel, es amikor latta rajtam mar (szerintem), hogy en ezt nem birom es erosen gondolkozom a koltozesen, akkor mondta, hogy annyira nem szeretik az idegeneket a tulajok ebben a tarsashazban. Hat ezt cseszettul lattam. Valamelyik koszonni se birt. Undorito egy kozosseg. Elitnek akarjak kepzelni magukat vagy en nem tudom de total bunkok.

Azota nem tudok mit tenni, szuleimnel elek. Ott nem volt ilyen gond. Es nincs is. Fu de felcseszett most is, hogy belegondoltam. A lakas jo volt amugy. Csak a lakok, meg az, hogy a kuka az a pince bejaratnal van, ami a bejarati ajtomtol kb 1.5m. Na oda meg kb 6 lepcso vezet le. Egy total teljes kukat vegighuzni egy kukasnak lesz*rja, hogy te alszol, akkorat zong, hiaba vagy barhol, remeg az egesz lakas.

Egy jo lakas, bunko szomszedokkal es hulye helyen a tarsashazban amiben kb. 8-an laktak. Amikor a kutyajat a nenike oda vittem az ablakom ele szaratni, es konfrontalodtunk emiatt, azt mondta "ez nem az on kertje hanem a mienk!" es az ablakom ele vitte szaratni. Es utana elkoltoztem anyamekhoz mert ok is lattak, milyen alpari nep lakik a gellert hegyen ott a somloi uton az az alberleti lakas amit a tarsashaz ad ki. Senki a budos eletbe ne koltozzon oda max ha szenvedni akar akkor.

jan. 28. 16:55
 9/22 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem megy nektek se a költözés, se a csendben levés, akkor tűrjétek el, amit jogosan kaptok, viszont szerintem az utolsó 3 szavadban ott a megoldás. Mindenkinek jobb lenne, ha eljönnétek onnan. Hitellel együtt is tovább lehet adni a lakáson. Ennyiből lehet venni simán családi házat.
jan. 28. 16:56
 10/22 anonim ***** válasza:
88%

A felújítási munkálatok okozta zajokról, egyéb kellemetlenségekről tényleg illett volna minimum egy cetlit kitenni, pláne, hogy liftről is volt szó a kifejtésben, szóval eleve sok lakó érintett. A társasházak falai sem a vastagságukról híresek...

Ami pedig a gyerekeket illeti; kellene nekik valamilyen elfoglaltságot találni, amivel kellően le lehet őket foglalni, fárasztani és akkor már nem lenne ennyi energiájuk a hisztire. Jobb szó híján. Vagy több kirándulás, több idő a játszótéren, vagy valamilyen (készségfejlesztő) társasjátékok is sokat segítenének.

jan. 28. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!