Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért van tele Budapest...

Miért van tele Budapest legelitebb kerülete, a “belváros” V. ker kutyaürülékkel?

Figyelt kérdés
Szép lehetne a belváros de tök illúzió romboló hogy az ember úton útfélen kutyaszarba botlik. Miért van ilyen mértékű igénytelenség? Vagy mi ennek az oka? Megyeszékhelyen laktam eddig de ott ez nem volt általános dolog.
2024. jan. 1. 16:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
#8 meg az is a különbség, hogy Budapest 2 milliós város sokkal több turistával, mint bármelyik megyeszékhely. Nyilván ez több szemetet is jelent.
2024. jan. 1. 18:32
 12/19 anonim ***** válasza:
46%
A turisták ritkán hozzák a kutyájukat.
2024. jan. 1. 19:08
 13/19 anonim ***** válasza:
44%
Rogán haverja ott a polgármester és nem foglalkozik a takarítással.
2024. jan. 1. 19:31
 14/19 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom azért gondolom akkora proli hely nem lehet ezekkel a m2 árakkal.

Egyszerűen szerintem az itteniek meg már úgy vannak vele, hogy “cöh V kerben lakom, ha a kutyám oda akar szarni ott hagyom, mert megtehetem”.

Ferenciek tere és Kálvin tér közötti területre gondoltam pl. Veres Pálné, Cukor, Papnövelde u. stb.

2024. jan. 1. 19:34
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

Nem túl életszerű pont most ez a kérdés, mikor 30-50 évvel ezelőtt nagyságrendekkel több kutyaszar volt Pesten, és azóta elég szépen fogyogat a számuk. Annak idején konkrétan az összes ott volt hagyva ahol, öt méterenként volt három. Egyszerűen nem létezett ilyen összeszedési mizéria, nem is lehetett volna hová tenni, nem volt kuka, összeszedő zacskó, semmi. Nem vagyok kutyás, nem azért mondom, hogy védjem őket. Meg aztán azért is csökkent a számuk, mert az összes ilyen három gyerek, három kutya családtípus eltűnt Pestről, messze nincs már akkora "élet". Azelőtt százezrek laktak egy-egy belső kerületben, ma gyakorlatilag ki lehetne tenni a kihalt táblát.

(A négyzetméterárak meg aztán marhára érdeklik az olyanokat, akik 118 éve ugyanabban a lakásban élnek. Lehet hogy a ma beköltözők kiféleségét befolyásolják a 21. századi négyzetméterárak, de akik 50, 100, 150 éve kerültek ide, azokét nem fogja. A szocializmusban egy csepeli aszfaltozómunkás családja is simán bekerülhetett egy lipótvárosi ablaka sincs, vécéje sincs cselédlakásba, ha úgy dobta a gép, hogy ott volt üresedés. Aztán ott maradtak. Lakás, lakás, kész. Nem voltak ekkora különbségek.)

2024. jan. 1. 20:36
 16/19 anonim ***** válasza:
31%
Pont a kutyagumi zavar a legjobban? A belvárosban még az lenne a legkevesebb, engem az emberi kula, a méterenkénti hányások, a vizelet meg a szemét tengere sokkal jobban zavar. Bár a kutyagané lenne csak az utcákon...
2024. jan. 1. 22:19
 17/19 anonim ***** válasza:

A kertvárosban lakom. Errefelé elvétve, ha lehet találkozni kutyapiszokkal. Sokan sétáltatnak kutyát, van náluk zacskó, és használják is.

Ja, és nem úri negyed, nem tartják méltóságon alulinak, hogy összeszedjék a kutyájuk ürülékét, még a földes/füves területekről sem.

2024. jan. 2. 11:35
 18/19 anonim ***** válasza:

Az, hogy maga Budapest 2 milliós (volt, valaha :)) nem magyarázat semmire, a 2 millió embernek szerintem töredeke járkál napi szinten, pláne gyalog és kutyával, mondjuk a Veres Pálné utcában.

Az viszont igaz hogy túl sok lett az ember, ezt már 7-8 éve megállapitottuk egy tősgyökeres budapesti kollégával.

Én Budán laktam évekig, a fő különbség valóban az utcai ürülék (kutya, ember, hajlékony, nekem egyre megy) volt a szakadtabb pesti kerületekhez képest.

Az egyetlen hely ahol egy ideg (kb. egy évig) napi dolgaim voltak az pont az V. ker. volt és pont ott nem kellett végtermékeket, húgyfoltokat kerülgetni az utcán, ellentétben a Kiskörúton túli területekkel.

Kiábrándító visszamenni, még mindig az V. ker az egyik legtisztább de ma már alig van érdemi különbség, és számomra Buda is elesett, amióta herbálosok próbáltak lehúzni vagy én is majdnem sz*rba léptem.

Nem tudom, van-e innen visszaút, sajnos az újdonsült budapestieknek lathatóan nem sok igényük van egy kulturált városi életre. A tősgyökeresek meg már rég az agglo-ban vagy a Balcsinál élnek, már aki megteheti. Aki nem az meg koccolt Nyugatra.

2024. jan. 2. 19:24
 19/19 anonim ***** válasza:
15 ez is pontos
2024. jan. 2. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!